MEB'den Sağlık Bakanlığı'na yeni öneri: Bir hafta sonra PCR sonucu negatif çıkarsa öğrenci sınıfa dönsün

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Vakanın çıktığı sınıflarda 7. gün sonunda PCR testlerinin negatif çıkması durumunda, 14 günlük karantina uygulamasının kaldırılmasını düşünüyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, NTV yayınına katılarak soruları yanıtladı.

Şu ana kadar Kovid 19 vakası nedeniyle eğitime ara verilen okul olmadığını açıklayan Özer vakanın çıktığı sınıflarda 7. gün sonunda PCR testlerinin negatif çıkması durumunda, 14 günlük karantina uygulamasının kaldırılmasını düşündüklerini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özer şunları kaydetti:

Sağlık Bakanı'na şöyle bir öneri götürdük; sınıftaki diğer öğrenciler yakın temaslı kabul ediliyor ama hiçbir semptom göstermiyor. Eğer bir hafta sonrasında veli izin verirse PCR yaptırılmasına ve sonuç negatif çıkarsa, bir hafta sonra sınıfa geri dönsün. Eğer veli izin vermezse PCR yaptırmasına, 14 gün karantina sürecini tamamlayalım. Sağlık Bakanı pozitif yaklaştı. Bilim Kurulu'nda da değerlendirecekler.

"Hafta sonu eğitim gibi sitematik bir yaklaşımımız yok"

200'e yakın okul ikili eğitime geçildiğini kaydeden Özer, "Yaygın bir durum değil, bazı okullarda ikili eğitime geçildi. Arsa olup da yeni okul yapmama gibi bir durum yok. İstanbul Esenyurt'ta arsa bulamıyoruz okul yapımıyla ilgili. Bazı yerlerde o okulun öğrencileri belli okullarda toplandılar. Arsa yönetimi ile ilgili sıkıntı bugünün sorunu değil" ifadelerini kullandı.

Hafta sonu eğitim gibi sistematik bir yaklaşımları olamadığını belirten Bakan Özer, "Sorun bazlı okullarda çözümler üretiyoruz" diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe, NTV

DAHA FAZLA HABER OKU