Çin, "sosyalist değerlerle" uyumlu "uygar" interneti hedefliyor: Öz disiplini geliştirmek zorunlu kılınacak

Devlet konseyinin açıkladığı yönergede, "tarihsel nihilizme" karşı net bir duruş sergilenmesi ve iyi ahlaki değerlerin desteklenmesinin gerektiği belirtildi

Fotoğraf: Reuters

Çin, haber siteleri ve diğer online platformlardaki denetimlerini güçlendirerek ve bu platformların temel sosyalist değerleri tanıtmaları için onları özendirerek "uygar" interneti destekleme çabalarını arttıracak.

Xinhua haber ajansının haberine göre, devlet konseyinin yayımladığı yönergede iktidardaki Komünist Parti ve onun başarıları hakkındaki eğitimin geliştirilmesinde siber uzayın kullanılması istenecek.

Yıllar süren büyüme ve hızlı değişimden sonra, Çin'in düzenleyici kuruluşları teknoloji, eğitim ve eğlence gibi çeşitli sektörlere daha katı denetimler getirerek toplum üzerindeki kontrolünü güçlendirmeye çalışmaktaydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Devlet konseyinin açıkladığı yönergeye göre, "tarihsel nihilizme" karşı, yani iktidar partisinin liderliğini ya da Çin sosyalizminin "kaçınılmazlığını" sorgulamak için yapılan tüm geçmişi kullanma teşebbüslerine karşı net bir duruş sergilenmesinin ve iyi ahlaki değerlerin desteklenmesinin gerektiği belirtildi.

Açıklamaya göre, online platformlardaki davranış normlarının temel sosyalist değerlere uygun etik ve kuralların geliştirilmesi suretiyle güçlendirilmesinin gerektiği ifade edildi. Yönergeye göre, gençlerin interneti "doğru" ve "güvenlik" bir biçimde kullanmalarına yardım edilmesi için çaba gösterilmesinin gerektiği de belirtildi.

Buna göre, internet platformlarının öz disiplini geliştirmesi zorunlu kılınacak ve canlı yayınlar gibi içerik platformları üzerindeki kontrol güçlendirilecek.

 

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU