Yıldırım: Türkiye krallar ülkesi değil kurallar ülkesi

Binali Yıldırım İstanbul Havalimanı'nda incelemelerde bulundu, taksicilerle bir araya geldi

Fotoğraf: AA

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Türkiye'nin krallar değil kurallar ülkesi olduğunu belirterek, "Türkiye, hukuk devletidir. Hukuk devleti içerisinde herkes, külfet ve nimet dengesini gözeterek tabii ki işini yapacak. Buna hiçbir mani hal yok. Ama el çabukluğunu marifet yaparsanız, buna da müsaade etmeyiz" dedi.

Yıldırım, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi binasının açılış töreninde konuştu

"Kılığınızı, façanızı düzeltin"

Herkesin hakkına razı olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, taksicilere şöyle seslendi:

Hakkını razı olmadın mı kargaşa, kaos ve anlaşmazlık çıkar. Siz hakkınıza sahip çıktınız. Haklı davanızın peşine düştünüz ve sonunda da mutlu oldunuz. Hiçbir teşebbüsün, hiçbir girişimcinin önünü kesmek gibi bir niyetimiz yok. Ama Türkiye, krallar ülkesi değil, kurallar ülkesidir. Türkiye, hukuk devletidir. Hukuk devleti içerisinde herkes, külfet ve nimet dengesini gözeterek tabii ki, işini yapacak. Buna hiçbir mani hal yok. Ama el çabukluğu marifet yaparsanız, buna da müsaade etmeyiz. Onun için değerli kardeşlerim, size de düşen görev var. Bu korsancılık, şunlar, bunlar, UBER, kendiliğinden olmuyor. Evinizin içini düzelteceksiniz. Kılığınızı, façanızı düzelteceksiniz. Arabalarınızı daha fiyakalı yapacaksınız. Yollara göre, arabalar aynı olacak ve böylece vitrinimizi yeniden gözden geçireceğiz ki kimse dadanmasın. Hiç merak etmeyin, İstanbul 15 milyon sakiniyle, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, emeklisiyle çalışanıyla büyük bir ailedir. İstanbul bizim ortak geleceğimizdir. Ortak geleceğimiz için birlikte çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.

"İstanbul Havalimanı ihalesinden 14 gün sonra Gezi olayları başladı"

Yıldırım, İstanbul Havalimanı ile ilgili çok şeyin konuşulduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

Türkiye'nin gelecek 100 yıllık planına hitap edecek projeyi gerçekleştirdik. Bu projenin ihalesini gerçekleştirdikten 14 gün sona Gezi olayları başladı. Gezi olaylarındaki sloganların başında, 'Havalimanı istemiyoruz, köprüleri istemiyoruz.' geliyordu. Bunun masum bir şey olduğunu mu düşünüyorsunuz? Biz bir çukuru verdik. Bu çukur ihya edildi. 

Yıldırım, daha sonra Taksiciler Kooperatifi binasının açılış kurdelesini kesti. İçeri girerek bir süre taksicilerle görüşen Yıldırım, bir taksinin direksiyonuna geçerek havalimanına gitti.

İstanbul Havalimanı'nı gezerek, incelemelerde bulunan Yıldırım, buradaki vatandaş ve yolcularla bir süre görüşerek, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Dış Hatlar Terminalindeki ekranlarda online (çevrimiçi) danışman ile konuşan Yıldırım, danışmana temsili olarak gideceği terminali sorarak bilgi aldı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU