Can Ataklı: Abdullah Gül, Erdoğan’ın önerilerine sıcak bakmıyor

"Gül Erdoğan’la birlikte yürümeyecek. Gül Erdoğan’a destek vermeyecek. Gül Erdoğan’ın yargı önüne çıkarılmaması için bir çaba harcamayacak. Gül Erdoğan’ın gitmesinden sonra sahaya çıkacak"

Fotoğraf: AA arşivi.

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “gizli bir görüşme yaptığı” iddiasını devam ettirdi. Ataklı’nın aktardığına göre Gül, Erdoğan’ın kendisine teklif ettiği önerilere “sıcak bakmıyor.”

Ataklı, bugünkü köşe yazısında “Erdoğan-Gül görüşmesi” hakkında şunları hatırlattı:

Geçen hafta önce Youtube kanalımla eş zamanlı olarak bu köşede Erdoğan’ın eski Cumhurbaşkanı Gül ile gizli bir görüşme yaptığını anlattım. Aldığım bilgilere göre Erdoğan bu görüşmede Gül’e “Yeniden parlamenter sisteme dönelim, sen partimizin cumhurbaşkanı adayı ol, ben de partimin başında seçime gireyim” demişti.

Bu bilgiyi şöyle yorumlamıştım; Erdoğan artık bu rejimle yüzde 50 artı biri alamayacağını biliyor. Tek çaresi yeniden parlamenter sisteme dönmek. AKP her şeye rağmen hala birinci parti. Gül’ü cumhurbaşkanı adayı yaparsa başta Babacan ve Davutoğlu’na kaçan oyları getirir, MHP ile birlikte iktidarı elinde tutabilir.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Abdullah Gül’e çok yakın bir isimle görüştüğünü, bu kişinin “böyle bir buluşma olmadı” dediğini ifade eden Ataklı, “Güldüm. Sonra anlattı. Anlattıkları aslında görüşmeyi doğruluyordu. Çünkü  ‘Görüşme olmadı’ diyerek anlattıkları aslında görüşmenin içeriği niteliğindeydi” dedi.

Ataklı, şunları yazdı:

Gül’ün yakını “Abdullah Bey asla Erdoğan ile bir işbirliği yapmaz” dedi. Sonra ekledi; “Sizin söylediğiniz gibi Abdullah Bey’in hesap sorulmaması için söz vermesi de mümkün değil.” Hem şaşırtarak hem de ilgiyle dinledim Abdullah Gül’ün çok yakını olan ismi.

Örneğin Gül’ün “Çankaya noteri” sözünden müthiş rahatsız olduğunu anlattı. “Asla noter gibi davranmadı zaten” dedi “Kanunları veto etmemiş olabilir ama birçok kanunu çıkmadan önce ilgilileri uyarıp düzeltmeler yapılmasını sağladı.” Doğal olarak “Anladığım kadarıyla Gül rahatsız, niye kendisi ortaya çıkmıyor? Ayrıca Türkiye’de siyasete damga vurmuş bir ismin bu kadar suskun ve pasif kalması neden?” diye sordum.

Gül’ün yakını “Bazen ben de şaşırıyorum buna, ama anladığım kadarıyla şu anda ortak noktası olmak istemiyor. Türkiye’nin gittiği yolu görüyor, bana göre bu yolda kendisine çok büyük sorumluluklar düşecektir, bu nedenle biraz bekliyordur” yorumunu yaptı.

"Benim bu sohbetten çıkardığım 4 sonuç şu" diyen Korkusuz yazarı, şu görüşlerini dile getirdi:

Gül Erdoğan’la birlikte yürümeyecek. Gül Erdoğan’a destek vermeyecek. Gül Erdoğan’ın yargı önüne çıkarılmaması için bir çaba harcamayacak. Gül Erdoğan’ın gitmesinden sonra sahaya çıkacak.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU