MSB, AKİT Haber Müdürü için suç duyurusunda bulundu

AKİT Haber Müdürü Murat Alan canlı yayında "O hizaya gelmeyen apoletli generalleriniz, hepsi Erdoğan'ın arkasında saf tutuyor. Oynaya oynaya eşek gibi saf tutacaklar" demişti

Milli Savunma Bakanlığı, AKİT TV'de TSK'da görev yapan generaller için söylenen "Erdoğan'ın arkasında eşek gibi saf tutacaklar" sözleri için suç duyurusunda bulundu.

Açıklama bakanlığın sosyal medya hesabından yapıldı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akit TV'de bu ay başındaki Sabri Balaman'ın sunduğu Ters Kutuplar adlı programda, Murat Alan “O hizaya gelmeyen apoletli generalleriniz, hepsi Erdoğan'ın arkasında saf tutuyor. Oynaya oynaya eşek gibi saf tutacaklar. Bu ülkede demokrasi varsa bunu AK Parti iktidarı oturttu” demişti.
 


Alan'ın sözlerine Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tepki göstermişti. Birkaç gün önce de Milli Savunma Bakanlığı Murat Alan hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı:

"Yurt içinde ve sınır ötesinde düzenlenen çok sayıda operasyonların başarıyla icra edildiği bir dönemde yapılan bu tür sorumsuz ve düzeysiz açıklamaların tüm ordu mensuplarımızın olduğu kadar milletimizin de moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemesi kaçınılmazdır. Anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda daima demokrasiye bağlı, milletinin emrinde, görevinin başında, 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla yurdun ve dünyanın dört bir köşesinde yaz kış, gece gündüz, dağ bayır demeden fedakarca görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli generallerine karşı yapılan bu hadsiz, yakışıksız ve yasal sınırları aşan açıklamayı, hukuki tüm yollar saklı kalmak kaydıyla şiddetle kınıyor, yasal süreçlerin yakından takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ediyoruz."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU