Fransa'da 65 yaş üstü ve risk grubundakilere 3'üncü doz aşı önerildi

Fransa'da Sağlık Yüksek Otoritesi (HAS), 65 yaş üstü ile risk grubunda olan kişiler için 3'üncü doz Kovid-19 aşısı önerisinde bulundu

Sağlık Bakanı Olivier Veran, 65 yaş üstü kişiler ile kronik hastalıkları bulunanlara eylül ayından itibaren 3. doz Kovid-19 aşısının yapılmaya başlanabileceğini belirtti / Fotoğraf: AFP

HAS'tan yapılan açıklamada, heyetin 65 yaş ve üstü ile hastalığı ağır geçirme riski bulunan kişilere 3'üncü doz Kovid-19 aşısı yapılması görüşünü resmi olarak gerekli mercilere ilettiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu dozun ekim sonu için planlanan gribal enfeksiyon aşı kampanyasından itibaren yapılmasının tavsiye edildiği kaydedilen açıklamada, "HAS, mevcut verileri inceledikten sonra, 65 yaş ve üstü kişiler ile hastalığı daha ağır geçirmelerine neden olacak başka hastalıkları olan kişilerin bir doz daha mRNA aşısı olmalarını öneriyor" ifadesi kullanıldı.

Sağlık Bakanı Olivier Veran da BFMTV televizyonunda yaptığı açıklamada, HAS’ın tavsiyesi üzerine 65 yaş üstü kişiler ile kronik hastalıkları bulunanlara eylül ayından itibaren 3. doz Kovid-19 aşısının yapılmaya başlanabileceğini belirtti.

Veran, Fransa’da salgının 4. dalgasının zirvesine birkaç gün içerisinde ulaşılabileceğini, bu noktadan sonra yoğun bakımdaki Kovid-19 hastalarının sayısındaki artışın duracağını, hatta yavaş yavaş azalabileceğini ifade etti.

Halk Sağlığı Kurumunun verilerine göre ülkede, hastanelerde 2 bin 215'i yoğun bakımda olmak üzere 11 bin 7 Kovid-19 hastasının tedavisi sürüyor.

Ülkede kaydedilen vaka sayısı 6 milyon 624 bin 777 iken, virüse bağlı can kaybı sayısı 113 bin 595 oldu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU