Akşener: Türkiye'de "derin yoksulluk" diye bir kavram var

Türkiye'de "derin yoksulluk" diye bir kavram olduğunu savunan Akşener, "11, 12 ve 13 yaşlarındaki çocuklarda boy kısalığı. Çocukların boyunun 6-7 yaşındaki çocukların boyunda olması. Protein almayan çocukların bugün ki durumu demek" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas'ta kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu. 

Esnaflarla sohbet eden ve vatandaşlarla fotoğraf çektiren Akşener, burada yaptığı açıklamada, "Gezdiğim her ilde ve her ilçede bir dükkandan içeri girdiğimde 'İktidarı yermiyorum, kendi partimi övmüyorum, propaganda yapmıyorum, sadece sizin dertlerinizi dinliyorum. Sizden aldığım bilgileri, önerileri, eleştirileri, talepleri grup konuşmama koyuyorum. Milletvekili arkadaşlarımız bunlarla ilgili soru önergesi, araştırma önergesi ve kanun teklifleri veriyor, böylece iktidarın dikkatini sizin üzerinize çekiyorum.' diye konuşuyorum" dedi.

"Seçmenin sesini dile getirmek de muhalefetin görevidir"

Akşener, ziyaretlerde kimin kime oy verdiğine dair herhangi bir soru sormadığını aktararak, şunları kaydetti:

Bunun getirdiği sonuç ne oldu? İlk defa iktidar partisi bizim dilimizden gerçek problemleri duymak zorunda kaldı. Biz muhalefet partisi olarak vatandaşın, esnafın, emekçilerin, işsiz gencin, tencere kaynatamayan kadınların, emeklinin, çiftçinin, besicinin sesi olmaya gayret ettik. 1,5 yıllık süreçte bunların en azından yüzde 10'luk bir oranı çözülse dahi iktidar tarafından duyulur oldu. Bir ikinci adım üste pandemi geldi. Pandemiyle ilgili bu çalışmaları yaptık. Onların taleplerini kamuoyuyla paylaşıp iktidara duyurmaya çalıştık. Yapmaya çalıştığımız şeyi bir cümle ile özetlersem, esnaf için müşteri velinimettir. Biz de partimiz olarak yapmaya çalıştığımız şey seçmenin velinimet olduğudur. Seçmenin sesini dile getirmek de muhalefetin görevidir. Görevimizi yerine getiriyoruz. Bugün de aynı ve benzer problemleri dinledik.

Türkiye'de "derin yoksulluk" diye bir kavram olduğunu savunan Akşener, "Bu derin yoksulluğun getirdiği şey ney biliyor musunuz? 11, 12 ve 13 yaşlarındaki çocuklarda boy kısalığı. 11, 12 ve 13 yaşındaki çocukların boyunun 6-7 yaşındaki çocukların boyunda olması. Bu ne demek biliyor musunuz? Protein almayan çocukların bugün ki durumu demek. Onun için ısrarla bu gezilerimize devam edeceğiz. Biz ısrarla bu insanların iktidar tarafından görülmesini sağlamaya gayret edeceğiz. Onlar görmüyorsa biz görmeye devam edeceğiz. Netice itibarıyla ilk seçimde iktidara geleceğimize inanıyorum. Önce bu derin yoksulluktan başlayacağız" diye konuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU