TÜİK'e 3 başkan yardımcısı atandı

Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı

Fotoğraf: AA

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) üç atama birden yapıldı.

Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararlarına göre TÜİK'te başkan yardımcılıklarına Umut Serhat İdman, Abdullah Yüksek ve Nurettin Kaya atandı.

Mart ayında TÜİK Başkanlığı'na Cumhurbaşkanlığı kararıyla Prof. Dr. Erdal Sait Dinçer atanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan’ın enflasyon mesajı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen gün katıldığı canlı yayında “enflasyon” ile ilgili bir mesaj vermişti.

Erdoğan’ın ifadeleri sonrası enflasyon verilerini açıklayan TÜİK’e yeni atamalar yapılması dikkati çekti.

Erdoğan’ın ilgili ifadeleri özetle şöyleydi:

Bu senenin ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüyen ekonomimize net dış talebin katkısı 2019 yılı üçüncü çeyreğinden bu yana ilk defa pozitif döndü ve bu katkı 1,1 puan olarak gerçekleşti. Ekonomideki öncü göstergelere baktığımızda büyüme eğiliminin sürdüğünü görüyoruz ve ben şu anda çok açık ve net söylüyorum, yüzde 7'nin üzerinde bir büyümeyi yakalayacağız, şu anda bu kendini gösteriyor.

Enflasyon noktasında da ağustos ayını geride bıraktığımızda, biz ağustos ile birlikte enflasyonda da düşüşü göreceğiz ama bunun oranı ne olur? Şu anda bulunduğumuzun bir defa çok çok altında olur. Bunun sinyalini ben de belli yerlere herhalde vermiş oluyorum. Çünkü bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Zira faiz oranlarında da bir defa düşüşe geçiyoruz ve yüksek faiz yok. Çünkü yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir ama düşük faiz de düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır ve ağustos ayı ile beraber de artık düşük enflasyona inşallah geçeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU