Tatvan Belediyesi şimdi de mezarlıktaki Kürtçe tabelayı söktürdü

Geçtiğimiz gün belediye binasındaki Kürtçe tabelayı indiren Tatvan Belediyesi, mezarlıktaki Kürtçe yazıyı kaldırıp yerine "Her nefis bir gün ölümü tadacaktır" yazısı koydurdu

Fotoğraf: Independent Türkçe

Geçtiğimiz günlerde “Tatvan Belediyesi, Şaredariya Tetwan” tabelasını kaldırıp yerine “Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü” tabelası asan Tatvan belediyesi şimdi de mezarlıktaki Kürtçe tabelayı kaldırdı.

Kürtçe tabela tartışması ilk Bitlis ile başladı. Bitlis Belediyesi, HDP yönetimi döneminde belediye binasına asılan ve hem Kürtçe hem de Türkçe olan tabelaları kaldırtmış, yerine sadece Türkçe tabela asmıştı. 

Ardından daha önce HDP'li 9 meclis üyesinin açığa alınmasıyla gündeme gelen, Bitlis'in Tatvan ilçesinden benzer bir adım geldi.

Tatvan Belediyesi'nin çarşı merkezindeki binasında bulunan ve Nisan 2015'te AK Partili Belediye Başkanı Fettah Aksoy tarafından asılan 'Şaredariya Tetwanê' yazılı tabela kaldırıldı.

Kaldırılan tabelanın yerine 'Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü' yazılı başka bir tabela takıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tatvan Belediyesi son olarak kent merkezinde bulunan Karşıyaka Mezarlığı'nın tabelasından 'Qebristana Karşıyaka' yazılı Kürtçe yazıyı sökerek yerine 'Her nefis ölümü tadacaktır' yazılı bir tabela astırdı.

Mezarlıktaki Kürtçe tabela 2015 yılında eski AK Partili Belediye Başkanı Fettah Aksoy tarafından astırılmıştı.

Belediyeden sökülen Kürtçe tabela ise AK Partili bir belediyenin astığı ilk ve tek 'Kürtçe tabela' olma özelliği taşıyordu,

 

Tabelaların neden kaldırıldığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Tatvan Belediyesinde 31 Mart seçimlerinde AK Parti 276 oy farkla kazanmış sayılırken HDP'nin il, ilçe ve yüksek seçim kurullarına yaptığı itirazlar ve 800'den fazla usulsüz seçmen tespitiyle beraber YSK'ya yaptığı olağanüstü itirazı rededilmişti.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU