Gündoğmuş’ta yangını söndürme çalışmaları sürüyor… Başkan: Sözlerim cımbızlandı

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. TOKİ konutları ile ilgili sözleri tepki çeken Başkan Özeren ise sözlerinin çarpıtıldığını söyledi

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına gece de devam ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ortakonuş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz'da çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle yayıldı. Sarp bölgede yer aldığı için alevlere müdahale güçlükle yürütülüyor.

Yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yayılan alevler, Ortakonuş'un yanı sıra Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkaya ve Ümütlü mahallerine sıçradı.

Alevler ilçe merkezini de tehdit ettiği için Gündoğmuş ilçe merkezi tedbir amaçlı boşaltıldı.

Ekipler, yangın olan bölgelerde söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Rüzgarın etkisiyle anlık olarak bazı bölgelerde etkili olan yangın, ekiplerin yoğun çabasıyla kısmen kontrol altına alındı.

Bölgeye sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan da etkili müdahalenin başlayacağı bildirildi.

"Sözlerim cımbızla çekildi"

Söndürme çalışmalarını hizmet binasında değerlendiren Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının bir an önce söndürülmesi için çaba harcadıklarını söyledi.

Bir televizyon programında yaptığı "Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli, çok düşük faizlerle, istedikleri şekilde evler yapılacak.  Bunu söylemek doğru değil ama evi eski olan vatandaşlar, "Keşke bizim de evimiz yansaydı" diyecekler diye düşünüyorum. Onlara devletin teselli hibesi çok fazla" şeklindeki açıklamalarının yanlış anlaşılmalara neden olduğunu belirten Özeren, "Canlı yayında yaptığım açıklamaların içinden 23-24 saniyelik bir kısım cımbızla çekilerek, linç kampanyasına dönüştürüldü. Devletimizin şefkatli eli her zaman evi yanan mağdur vatandaşlarımızın yanındadır. Ben her vatandaşımızın yanındayım, söndürme çalışmalarına da katılıyorum" dedi.

Antalya'daki orman yangınlarında son durum

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin orman yangınları ile ilgili olarak oluşturduğu basın bilgilendirme biriminin paylaştığı son bilgilere göre, Antalya'nın Manavgat İlçesinde başlayan ve diğer İlçelere sıçrayan orman yangınlarının 6'ncı gününde yangınlardaki son durum ise şöyle:

Manavgat İlçesinde: Beydiğin, Çardak, Ahmetler, Kızıldağ
Gündoğmuş İlçesinde: Senir, Umutlu, Karaisa
Alanya İlçesinde: Güzelbağ  (kuzeybatısı)
Akseki İlçesinde: Güneykaya  mahallelerinde yangın  hala devam ediyor.

35 mahalle tamamen, 15 mahalle kısmen tahliye edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin paylaştığı son güncel bilgiye göre orman yangınları nedeniyle Manavgat, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde 35 mahalle tamamen tahliye edildi. Manavgat'taki 15 mahalle ise kısmen tahliye edildi. 

Tahliye edilen mahallelerin listesi şöyle: 

35.jpg
Tamamen tahliye edilen 35 mahalle / Kaynak: Antalya Büyükehir Belediyesi
15.jpg
Kısmen tahliye edilen 15 mahalle / Kaynak: Antalya Büyükehir Belediyesi

 

Antalya'da 7 vatandaş hayatını kaybetti

Yapılan bilgilendirmede ayrıca şu ana kadar Antalya'daki orman yangınalrında 7 vatandaşın hayatını kaybettiği, yangın dumanından etkilenen vatandaşların ise çeşitli hastanelerde tedavi gördüğü belirtildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU