Cübbeli Ahmet'ten yeni paylaşım: İzmir Marşı okununca yağmurun durduğuna inananlar, tekbir getirilince Yüce Allah'ın yangını söndüreceğine neden inanmıyor?

"Yangın gördüğünüzde tekbir getirin söndürür" dediği için eleştiri alan Cübbeli Ahmet, mesajının acele atılmış bir tweet olduğunu savundu. "Cübbeli Ahmet", kendini eleştirenleri de "kötü niyetli kimseler" olarak niteledi

Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü'den yangınlarla ilgili yeni açıklama / Fotoğraf: Twitter

İsmailağa cematinin ileri gelenlerinden ve kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" lakaplı tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün, Türkiye'nin birçok yerinde etkili olan yangınlarla ilgili olarak dün Twitter hesabından yaptığı paylaşım tartışmalara yol açmıştı.

Ünlü, yangınların nasıl söndürüleceğine dair çözüm önerisini dile getirdiği paylaşımında "Hadis-i Şerif'te: 'Yangın gördüğünüz zaman tekbir getirin, zira tekbir gerçekten onu söndürür' buyuruluyor. (İbnü's-Sünnî, Amelü'l Yevm, rakam: 289-292)" demişti.

Bu paylaşıma çok sayıda eleştiri gelince Ünlü'den bugün, daha önce attığı mesaja açıklık getiren yeni paylaşımlarda bulundu. 

 

"Önce acele atılmış mesaj" dedi sonra karşı eleştiri getirdi

Ünlü, peş peşe yaptığı dört ayrı paylaşımda şöyle dedi:

- Dün tekbir getirmekle ilgili attığım tweet; insanlara bir an evvel yangında ne okuyacaklarına dair bir zikir telkin etme amacıyla acele olarak atılmış bir tweettir.

- Yangın söndürmek için neler lazım olduğu, itfaiye ekiplerinin ve helikopter gibi vasıtaların kullanılması gerektiği herkesçe bilinmektedir, zaten Kur'an bize sebeplere sarılmayı emretmektedir ve bu her müslüman tarafından bilinmektedir, yetkililer de vazîfesinin idrakindedir.

- "Sözün uzunu ahmağa söylenir" kaidesince bizim paylaştığımız hadis-i şerife itiraz edenler ancak kötü niyetli kimseler olabilir. İzmir Marşı okununca yağmurun durduğuna inananlar, tekbîr getirilince Yüce Allah'ın yangını söndüreceğine neden inanmıyorlar.

- Tabii ki her halükarda sebeplere sarılmak İslam'ın emridir, bu konu tartışmasızdır. Biz sadece bilinen bir şeyi tekrarlamak yerine ekseriyet tarafından bilinmeyen bir şeyi hatırlatmak istedik.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU