Ev sinemasından vizyona bu hafta: Sanal dünyada fenomen olmak; Ter

Mehmet Erduğan, Independent Türkçe için bu hafta çevrim içi platformlarda ve sinema salonlarında gösterime girecek filmler ile "Festival ajandası"nı yazdı

Sweat (Ter) filminden bir kare

Bazen tüm sosyal medya hesaplarımı tamamen kapatarak bir ölüm provası yapmak istiyorum ve yokluğumu kimin fark edeceğini, beni gerçekten kimin merak edeceğini ya da beni gerçekten kimin özleyeceğini görmek istiyorum ama buna henüz hazır mıyım bilmiyorum…

Pandemiyle birlikte artık daha da dijitalleştiğimiz şu dünyada tabiri caizse her birimiz çifte hayatlar yaşamaya başladık; birisi sosyal medyada varlığını sürdürdüğümüz kimlikler diğeri de tamamen çevrim dışı bir şekilde yaşadığımız hayatlar.

Her ne kadar tam manasıyla bir ölüm provası denemesi olmasa da doğru bir şey mi yapıyorum emin değilim ama bir süredir bu çifte olan hayatlarımızdan çevrim dışı olana daha çok ağırlık vermeye çalışıyorum; her anı paylaşmak yerine o anların tadını çıkarmaya çalışıyorum, benimle gerçekten iletişimde olmak isteyenlerle irtibatımı sürdürüyorum, beni en olağan hallerimle kabul edenlerle bir araya geliyorum, sanal değil gerçeğin peşinde gidiyorum.

Çünkü sosyal medya, sizi takip etmeyi seçenler için her deneyimi ve düşünceyi paylaşmanıza izin veriyor olsa da ne yazık ki bir ailenin, gerçek hayattaki bir arkadaşın veya bir sevgilinin sağladığı karşılıklı bir bağlantının tatmin edici bir alternatifi olamıyor.

Aslı Perker'in kısa bir süre önce yayınlanan ve âşık olduğu adamdan ayrılmış bir kadının ilk gününü saat saat samimiyetle anlatarak hüzünle kara mizahı, kadınlığın içsesiyle aşkın evrensel sancılarını buluşturan Ayrılığın İlk Günü adlı romanında yer alan anekdotlarda da altını çizdiği; günümüz ilişkilerinin sosyal medyadaki hareketlerle şekillenme noktasına geldiği ve bu normların artık hayatlarımıza ne derece sirayet ettiğine yönelik detaylar oldukça dikkat çekiciydi.

Bir kişinin sosyal medyadaki hareketlerine anlamlar yüklemek, oradan sağlanan en küçük bir etkileşimi bile bir tatmin unsuru olarak kabul etmek, oradaki paylaşımları üzerinden birini tanıdığımızı düşünmek fikri bana açıkçası pek sağlıklı gelmiyor.

Bu yüzden bir şekilde bu tür mecralarda paylaşımlarını sürdürenlerin hayatının tamamının gördüklerinizden ibaret olmadığını unutmamak gerekiyor.

Sanal dünyada fenomen olmak; Ter

Yönetmen: Magnus von Horn / Oyuncular: Magdalena Kolesnik, Julian Swiezewski, Aleksandra Konieczna, Zbigniew Zamachowski, Tomasz Orpinski, Lech Lotocki, Magdalena Kuta, Dominika Biernat, Katarzyna Dziurska, Wiktoria Filus, Bartosz Sak, Edgar Griszczuk, Dorota Zieciowska, Katarzyna Cynke, Bogna Defecinska, Mateusz Król, Anna Kalczynska, Andrzej Soltysik, Tomasz Sobierajski, Sarah Banasiak, Karolina Krawczynska, Diana Krupa, Adrian Budakow, Krzysztof Czarnota, Tadeusz Rogucki, Katarzyna Nasilowska, Karolina Bialek, Natalia Maciejczyk, Michalina Bienkowska, Inga Zasowska, Antoni W. Mischal, Marek Zajaczkowski, Michal Kwiatkowski / Süre: 106 dakika

 

10 milyondan fazla sinemaseveri aynı çatı altında buluşturan MUBI'nin 2020 Cannes Film Festivali Seçkisi ile heyecan verici temmuz ayı programında bu haftadan itibaren gösterime giren, İsveçli yönetmen Magnus von Horn'un Sweat adlı bu ikinci uzun metrajlı filmi; kadınlara fitness önerileri vererek sosyal medyada şöhreti yakalayan Sylwia Zajac'ın hayatının üç gününü anlatıyor.

 

Yönetmen bu filmiyle sosyal medya çağında Infuencer'ların şatafatlı ama ruhsuz dünyasını yargılamadan gözlemliyor, sosyal medya kültürünün ve yaratılan sanal kimliklerin psikolojik etkilerini sarsıcı bir samimiyetle gözler önüne seriyor.

Herkesin olmak istediği kişi

Varşova'daki bir alışveriş merkezinde, ter içinde nefes nefese bırakan oldukça dinamik bir sahneyle açılan filmde at kuyruğu yapılmış ipeksi sarı saçları, pembe atletik kıyafetleri ve göz kamaştıran gülümsemesiyle bir Barbie edasıyla seyircinin karşısına çıkan, otuz yaşındaki bir fitness koçu olan Sylwia, sosyal medyada oldukça popüler biridir.

 

Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla binlerce kadına daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için ilham verir.

Sylwia sahnedeki tüm performans sürecinde sadece güçlü ve özgüveni yüksek bir kadın portresi çizmekle kalmaz, aynı zamanda dersten sonra uzun bir zamanını o anın tadını çıkarmak için gelen hayranlarıyla birlikte selfie çekerek, onlarla kucaklaşarak ve sohbet ederek geçirir.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımları yakından takip eden, onun motive edici öğütlerini taparcasına kulağına küpe yapan yaklaşık 600 binden fazla sadık hayranı olan Sylwia, birkaç sıkı egzersiz ve protein içeceği ile herkesin onun gibi görünebileceği fikrini bu hevesli takipçilerine pazarlayarak bir şekilde hayatını idame ettirmenin bir yolunu bulmuş gibidir.

 

Şöhretin ağır bedeli

Elbette herkes böylesi bir dünyanın mutlu ve renkli olduğunu düşünüyor olabilir, ama aynı zamanda karanlık tarafları da vardır.

Sahip olduğu popülaritesiyle hayallerindeki her şeye hızla sahip olmuş gibi görünen ve sevimli köpeği Jackson ile şık bir dairede yaşayan Sylwia'nın yakın zamanda bir de yeni bir fitness DVD'si çıkmıştır.

Bu çerçevede onun açısından her şey yolunda gidiyormuş ve kontrol altındaymış gibiyse de bu şöhretin elbette birileri için ağır bedelleri olacaktır.

Başarılı bir kadın olarak gününün her anını detaylandıran, çalışmaları ve sosyal medyadaki paylaşımlarıyla spor ve fitness dünyasında bir fenomene dönüşen genç kadın, sevdiği mesleği yaparak paraya ve üne kavuşmuştur, ama diğer tarafta sahip olduğu bu ün, onun başına beklenmedik durumların gelmesine de neden olur.

 

Herkesin onun gibi olmak istediği Sylwia, günlerden bir gün bir canlı yayın sırasında her zamankinden çok farklı olarak hayatını birlikte geçirebileceği bir erkek arkadaşı olmadığını gözyaşları içinde takipçilerine itiraf edince bu duygusal an sosyal medyada viral olur.

Ama işin kapital tarafını yönetenler bu samimi duygusallığı ve dürüstlüğü övmek ya da Sylwia'ya her şey yolunda mı diye sormak yerine bunun sponsorlar açısından zarar verici bir eylem olduğunun altı çizilerek sözleşmelerin iptal edilebileceği ima edilir.

 

Bu olaydan sonra etrafındakiler için kendisinin bir insan değil, bir amaca hizmet eden makinemsi bir motivatör, reklam panosu ya da arzu nesnesi olduğu gerçeğini daha da iyi gören Sylwia işin daha da kötüsü viral olan bu paylaşımdan sonra peşine takılan bir takipçisinin tacizlerine maruz kalır.

Sonrasında onun için bütün etkinlikleri organize eden asistanının önem verdiği bir televizyon şovu için gelen konuk davetini henüz onaylatmamış olduğunu öğrendiğinde herkesin karşısında güçlü bir kadın imajı çizen Sylwia'nın kamuya mal olmuş birinin ışıltısına sahip olmasına rağmen bazı özgüven sorunları da yaşadığı anlaşılır.

Ve tabii ki bir de hayatının tüm detaylarını hiç tanımadığı insanlarla rahatça paylaşabilen Sylwia'nın kişisel olarak tanıdığı insanlarla aynı rahatlık ve samimiyetle iletişim kuramadığı gerçeği de vardır.

Onu daha yakından tanımaya başladığımız bu süre içinde Sylwia mükemmel görünen imajıyla zar zor gizlediği sevgiye muhtaç ve kendine acıyan bir ruhun yaralarını artık daha fazla saklayamaz.

 

Nitekim ilerleyen günlerde Sylwia, araları çok da iyi olmayan annesinin doğum günü partisine gittiğinde, partide ilgi odağı olmadığında bir sinir kriz geçirmesini önleyemez.

Ona sponsor olan şirketlerden birbiri ardına ücretsiz olarak gelen lüks hediyeler bile bu bir süre sonra bu fenomeni yatıştırmayı başaramaz.

Dijital çağda hassasiyet ve yalnızlık

İzleyiciyi ilk andan itibaren soluksuz bir psikolojik gerilimin ortasında bırakan filmde yüz binlerce takipçisi bulunmasına ve etrafı ona sadık hizmetkârlarla dolu olmasına rağmen Sylwia hep gerçek bir mahremiyet duygusu peşindedir.

 

Sylwia görünüşe göre köpeği Jackson dışında hayatındaki tek önemli kişiler olan bu 600 bin takipçisiyle etkileşimde olduğu zamanlar onlara "aşklarım" şeklinde hitap etse de elindeki kamera kapanıp canlı yayınlar sona erdiğinde ve o yapayalnız kaldığında görünen artık bambaşka şeylerdir.

İnsanların durmaksızın bir şeyler paylaştığı o şatafatlı dünyada bir fenomen olan ve hem kadınlar hem de erkekler için bir arzu nesnesine dönüşen Sylwia'dan herkes bir şeyler isterken aslında hiç kimse gerçekten onu tanımakla ilgilenmemiştir.

Sylwia'nın da hayranlarının verdiği tüm "övgü" ve "sevgi" ifadelerinde hakiki bir şey olmadığını ve bunun sadece bir bağımlılık olduğunu fark etmesi uzun sürmez.

 

Haliyle böylesi bir dünyada sürekli görünür olma zorunluluğu ve hakiki bağlar kuramamak, onu derin bir bunalıma itince Sylwia kendisini kemiren yalnızlığıyla yüzleşerek hayatını sorgulamak ve seçimleriyle yüzleşmekten kendini alıkoyamaz.

Çağdaş endişeler

Sweat hepimizin artık bir şekilde içinde olduğumuz sosyal medyanın varlığını ahlaki bir boyuta taşımadan ve tamamen yok saymadan, günde birkaç kez burada gözden geçirdiğimiz, ancak çevrim dışı varlığı bizim için gizemli kalan insanların iç yaşamlarına dair düşünmemizi sağlamak için etkili bir hikâye sunuyor.

Film, hiçbir duyguyu önemsizleştirmeden, hedonist partilerden ürpertici fiziksel şiddet eylemlerine kadar uzanan dramatik duygu değişimlerini başarıyla dengeliyor.

 

Kendi markasını yaratmak isteyenlerin uğradıkları baskıları ve başkaları tarafından onaylanma ihtiyacını doğuran çaresizliği, interneti veya onu yaşam çizgisi olarak kullananları yaftalamadan anlamaya çalışıyor.

Sosyal medyanın tehlikeli bağımlılığına ve böylesi bir dünyada dikkatleri üzerine çekerek şöhret olmak isteyenleri nelerin bekleyebileceğine yönelik çağdaş endişelerini ortaya koyan film etkileyici karakter çalışmasıyla da bu ortamların röntgenci doğasının altını farklı ama güçlü bir şekilde çizmeyi başarıyor.

Haftanın diğer filmleri

Aniden

Yönetmen: Brian Duffield / Oyuncular: Katherine Langford, Charlie Plummer, Yvonne Orji, Hayley Law, Piper Perabo, Rob Huebel, Chris Shields, Marlowe Percival, Laine MacNeil, Clive Holloway, Doralynn Mui, Kaitlyn Bernard, Jared Ager-Foster, Mellany Barros, Chelah Horsdal, Luvia Petersen, Jarrett Carlington, Peter Bundic, Bzhaun Rhoden, Braeden Shrimpton, Eva Day, Darcey Johnson, Dolores Drake, Francisco Trujillo, Laura Di Cicco, Michael Brian, Ash Lee, Cameron Dent, Payton Lepinski, Melody Nosipho Niemann, Glen Pinchin, Jason Tremblay, Milo Shandel, Danielle Kremeniuk, Sophia Daly, Paul Moniz de Sa, Kayt Roth, Jason Sakaki, Jeremy Arnold, Brahm Taylor, Amanda Gray, Junnicia Lagoutin / Süre: 101 dakika

 

"Büyümek ve bir anda yok olmakla ilgili sarkastik bir aşk hikayesi…"

beIN CONNECT'in Bilim Kurgu kategorisinde bu hafta gösterime giren ve bugün gençleri etkileyen pandemi ve belirsiz gelecekle ilgili cevapsız bırakılan tüm odaklara dokunmaya çalışan Spontaneous adlı bu film; sıradan bir okul gününde, sınıflarından bir öğrencinin bir balon gibi patlamasıyla, hayatları alt üst olan ve ne yapacaklarını bilemeyen bir grup öğrencinin mücadelesini anlatıyor.

Son sınıf öğrencisi Mara'nın hayatı, sınıfındaki öğrencilerin fark edilemeyen bir sebepten dolayı patlamaya başlamasıyla sonsuza kadar değişir.

Öğrenciler kan dolu su balonları gibi patlamaya devam ederken şehirdeki insanlarda kaos ve umursamazlık baş gösterir.

Bu sırada Mara'ya bilmediği bir numaradan bir aşk itirafı mesajı gelir, ertesi gün de mesajı atan kişi yani Dylan tanışmak için onun yanına gitme cesaretini gösterir.

Bu süreçte patlamalar devam edince, devlet buna maruz kalmış olan tüm öğrencileri bir araya toplar ve tedavi aramaya başlar.

Aralarında beklenmedik bir romantizm gelişirken Mara ve Dylan bir arada olası patlamalarını beklerken, hayatlarının hangi yanlarının yaşamaya değer olduğunu düşünürler ve nihayetinde yarının hiç gelmeyebileceği ihtimalini düşünerek plansız bir şekilde bugün için yaşamaya başlayabileceklerini keşfederler.

Arınma Gecesi: Sonsuza Dek

Yönetmen: Everardo Gout / Oyuncular: Ana de la Reguera, Tenoch Huerta, Josh Lucas, Leven Rambin, Cassidy Freeman, Alejandro Edda, Will Patton, Will Brittain, Sammi Rotibi, Zahn McClarnon, Gary Nohealii, Gregory Zaragoza, Brett Edwards, Joe Nin Williams, Dan Mast, Carol Cantu, Keenan Henson, Kacey Montoya, Joshua Dov, Annie Little, Lupe Carranza, Willow Beuoy, Dylan Morales-Brodie, Steve Kuzj, Yomary Cruz, Jeffrey Doornbos, Susie Abromeit, Emily Trujillo, LaSaundra Gibson, Patricio Doren, Marco Martinez, Veronica Falcón, Edward Gelhaus, Hope Lauren, Coda Boesel, Alfonso Illan, Shaw Jones, Aaron Andre Frazier, Kat Smith, Jonathan Joss, Louie Novoa, Mike McCarty, Peter A. Chevako, Michael Aboujaoude, Zach Kaltenbach, Mark Krenik, Luke Matheis, Harrison Meloeny, Baker Wiles, Patrick Zapata / Süre: 103 dakika

 

"Yıllık arınma gecesi sona eriyor; bu defa aralıksız devam etmek üzere…"

Sinemalarda bu hafta gösterime giren The Forever Purge adlı bu film; yılda bir kez gerçekleştirilen Arınma Günü'nün, bir grup tarafından bir günle sınırlı kalmayıp aralıksız bir sürece dönüştürülmek istenmesiyle gelişen olayları anlatıyor.

Adela ve kocası Juan, Teksas'ta yaşamaktadır ve Juan, zengin bir aile olan Tucker Ailesi'nin çiftliğinde çalışmaktadır.

Juan, Tucker ailesinin reisi olan Caleb'i oldukça etkiler ama bu durum Caleb'in oğlu Dylan'ın kıskançlık krizini tetikler.

Artık hiç kimsenin güvende olmadığı Arınma Gecesi'nin ertesi sabahı, tek gecelik anarşi ve cinayetle yetinmek istemeyen maskeli katiller çetesi, Dylan'ın karısı ve kız kardeşi de dahil olmak üzere Tucker ailesine saldırır.

Yeraltı hareketinin üyeleri hiç bitmeyecek olan bir katliam ile Amerika'yı ele geçirmeye çalışırken ülke kargaşaya sürüklenir ve Amerika dağılmaya başlarken gidecek güvenli bir yerin kalmadığı bir ortamda bu iki aile bir araya gelip direnmek zorunda kalır.

Bartkowiak

Yönetmen: Daniel Markowicz / Oyuncular: Rafal Zawierucha, Danuta Stenka, Józef Pawlowski, Margo Marlow, Cezary Lukaszewicz, Jan Frycz, Zofia Domalik, Antoni Pawlicki, Bartlomiej Topa, Janusz Chabior, Szymon Bobrowski, Joanna Kocyla, Damian Majewski / Süre: 91 dakika

 

"Bir çalının doğal güzelliğini ortaya çıkarmak için gelişimini kısıtlayan parçalarını budamak gerekir…"

Netflix'in Polonya Yapımı Aksiyon ve Macera Filmleri kategorisinde 28 Temmuz'da gösterime girmesi beklenen Bartkowiak adlı bu sürükleyici filmde; ağabeyini bir araba kazasında kaybeden gözden düşmüş bir MMA dövüşçüsü, ailesinin gece kulübünü devralır ve ancak çok geçmeden kardeşinin ölümünün kaza olmadığını öğrenir.

MMA dövüşçüsü olan genç bir adam, kardeşinin bir trafik kazasında ölmesiyle büyük bir yıkıma uğrar.

Kendisini toparlamaya çalışan adam bu sırada ailesinin evine dönerek gece kulübünü devralır ve kendisini işine vermeye çalışır ama çok geçmeden kendisini büyük bir hesaplaşmanın içinde bulur.

Çılgın Proje

Yönetmen: Marcos Bucay / Oyuncular: Aldo Escalante, Ricardo Polanco, Natalia Téllez, Fabrizio Santini, Seo Ju Park, María Chacón, Giuseppe Gamba, Sebastián Zurita, Joaquín Ferreira, Jorge Zárate, Moises Dayan Schneider, Isaac Cherem, Roberto Flores, David Zonana, Mario Escalante, Germán Bracco, María Penella Gómez, Victor Oliveira, Diego Llamazares, Lizeth Selene, Edmundo Velarde, Johana Fragoso Blendl, Jacobo Fasja, Fernando Garzafox, Marisel Polanco, Ray Contreras, Maxi Ramos, Luba Ramirez, Baruch Valdes, María José Bernal, Eduardo Granja, Alonso Hernandez, Fernando Rasé, Benshorts / Süre: 97 dakika

 

"Sosyal ağlarda beğeniler insan hakkı gibidir!.."

Netflix'in Meksika Yapımı Komediler kategorisinde bu hafta gösterime giren Bankrolled (Fondeados) adlı bu uçuk kaçık filmde; iki amaçsız kardeşin kafayı bulduktan sonra ortaya attıkları sosyal adalet uygulaması fikri büyük yatırım toplar, ne var ki bu fikri hayata geçirmek kolay olmayacaktır.

Hayatta hiçbir amacı olmayan Y kuşağından iki işsiz girişimcisi, körkütük sarhoşken devrim niteliğindeki uygulama fikirleri için fon toplama sitelerinden birine bir video yükler.

Uygulama çok ses getirir ve hiç ummadıkları halde milyonlarca dolar fon toplanır, ama şimdi uygulamayı gerçekten geliştirmek zorunda kalırlar.

Gezginler

Yönetmen: Neil Burger / Oyuncular: Tye Sheridan, Lily-Rose Depp, Fionn Whitehead, Chanté Adams, Quintessa Swindell, Archie Madekwe, Isaac Hempstead Wright, Viveik Kalra, Madison Hu, Archie Renaux, Wern Lee, Colin Farrell, April Grace, Laura Dreyfuss, Veronica Falcón, Patrick Bucur, Rufus Bateman, Jaquelin Capusan, Rafi Wilder, Antonia Dragoman, Lou Llobell, Reda Elazouar, Mariska Ariya, Theodor Soptelea, Andrei Cristian Anghel, Vu Hoang Viet, Saleh Mohamed Daoud, Pan Jiaqiang, Nicholas Samuel Sealey, Elena Raducanu, Ioana Brumar, Julienne Kadima, Phan T. Thao, Petruta Petrea, Victoria Ecaterina Moraru, Irina Artenii, Ioana Teodora Nimigean, Hoang Anh Nguyen, Vlad Ionut Popescu, Zak Shukor / Süre: 108 dakika

 

"Bu bizi bekleyen yeni bir gelecek olabilir mi?.."

Sinemalarda bu hafta gösterime giren Voyagers adlı bu film; çok nesilli bir görev için uzaya gönderilen otuz çocuğun hikayesini anlatıyor.

Çocukluktan itibaren itaatkâr olmaları yönünde bir telkinle özel olarak yetiştirilmiş bir grup genç astronot, uzaydaki bir gezegene koloni kurmak için gönderilir; bu gençlerin yeni keşfedilmiş bir gezegene varması ve oraya yerleşmesi planlanmıştır.

Keşif görevi sorunsuz bir şekilde başlamıştır ve kadın ve erkelerden oluşan bu karışık grup ilk zamanlarda hiçbir şeyi sorgulamadan görevlerine başlamışlardır.

Ancak işler planlandığı gibi gitmez ve görevin karanlık yüzü ortaya çıkar hatta yolculuk sırasında uzay gemisinin tek yetişkin olan kaptanı, gizemli bir şekilde öldürülür.

Bu ölümle birlikte kafalarda oluşan soru işaretleriyle kendi başlarına buyruk hareket etmeye başlayan genç mürettebat kaosa sürüklenir, ilkel ve kabilesel bir hayata geri dönen çocuklar, en vahşi ve hayvani isteklerine boyun eğer.

Kısa sürede aldıkları eğitimi unutan ve neredeyse tanınmaz davranışlar sergileyen bu eğitimli ekip, gemide kendi özgürlüklerini ilan ederler ve her şey tam da bu noktadan sonra başlar.

Hayal Bandosu

Yönetmen: Manijeh Hekmat / Oyuncular: Reza Koolaghani, Pegah Ahangarani, Mahdieh Mousavi, Amir Hossein Taheri / Süre: 75 dakika

 

"Hiç kendinizi bir çıkmazda sıkışıp kalmış hissettiniz mi?.."

TRT 2'nin Ev Sineması kuşağında 25 Temmuz'da televizyon ekranlarına gelecek olan Bandar Band adlı bu filmde; üç kişiden oluşan İranlı bir müzik grubu, şarkı yarışmasına katılmaya karar verir.

Tahran'daki bir şarkı yarışmasına katılmak isteyen Mahla, eşi ve yakın arkadaşıyla beraber güneyden Tahran'a doğru yola çıkar, ancak bu süreçte yaşanan büyük sel felaketi nedeniyle işler karışmaya başlar.

Müzisyenlerin çıktığı bu yolculukta onları birçok zorluk beklemektedir; sel suları altında kalan yollar her seferinde ayrı bir çıkmaza saplanmalarına neden olur.

Bir süre sonra, Tahran'a gitmenin kısır bir döngüden ibaret olduğunu fark eden grup yaşadıkları sel felaketinin ardından sahip oldukları her şeyi kaybetse de umutlarını diri tutmaya devam ederler.

Jolt

Yönetmen: Tanya Wexler / Oyuncular: Kate Beckinsale, Jai Courtney, Stanley Tucci, Bobby Cannavale, Laverne Cox, Constantine Gregory, Ori Pfeffer, David Bradley, Susan Sarandon, Lewis Ian Bray, Nathan Cooper, Joseph Grogan, Sophie Sanderson, Steven Osborne, Tom Xander, Evan Sharp, Savvy Clement, Sofia Weldon, Eliya Or, Dorottya Bartok, Orlin Pavlov, Kaloyan Borisov, Daniel Singleton, Daniel Stoyanov, Simon Bullok, Harry Anichkin, Brayden Pindur, Lili Rich, Chloe Rahal, Chloe Sarbib, Mara Chapanova, James Grogan, Adam Brashaw, Christian Brassington, Vasil Yordanov, Eugene Buica, Jennifer Snodgrass, Genadiy Ganchev, Glyn Bateman, Pierre Bergman, Christian Di Sciullo, Lati Gbaja, Dimitar Ilkov, Anton Kottas, Richard Price, Stuart Shepherd-Garner, Vasil Zlatarev / Süre: 91 dakika

"Bu kadının tek ihtiyacı olan bir kıvılcım…"

Bu hafta Amazon Prime Türkiye'nin Aksiyon Komedileri kategorisinde gösterime giren Jolt adlı bu film; hayatı boyunca acımasız, düzenbaz ve istismarcı olduğuna tanıklık ettiği kişilere karşı vahşice davranmasına neden olan nadir görünen bir nörolojik bozuklukla mücadele eden güzel ve alaycı bir kadın olan Lindy'nin hikâyesine odaklanıyor.

Lindy'nin bu bozukluğun üstesinden gelmesi için yolu olağandışı doktor Dr. Munchin ile kesişir ve Dr. Munchin giymesi için Lindy'e deneysel bir yelek tasarlar.

Lindy'nin tehlikeli dürtülerini engellenmesini amaçlayan bu yelek, üzerinde bulunan bir düğmeye basıldığında beynine elektronik şok dalgaları gönderir ve Lindy'nin dürtülerini tetikleyen ortamdan uzaklaşana kadar dengesini korumasına yardımcı olur.

Lindy'nin hayatı, asla aşkı ya da normalliği bulamayacağında dair duyduğu korkularından dolayı umut ve umutsuzluk arasında sonsuz geçişlerle lanetlenmiştir ve bu da onu fiziksel güç, ince zekâ ve duygusal tepkilerle donatan bir belirsizlik haline sürükler.

Öfke kontrolünü sağlamakta sorunlar yaşayan ve cinayet işlemek isteyen bir yapıya sahip olan Lindy elektrotlu yelek sayesinde yaşamına normal bir şekilde devam edebilmektedir, ancak âşık olduğu ilk adamın öldürülmesi, genç kadının öfkesini bastıran yeleği çıkarmasına neden olur.

Sevdiği adamın katil ya da katillerini bulmak için her şeyi göze alan kadının öfke problemi, onun cinayetin baş şüphelisi haline getirir.

Kasa

Yönetmen: Jaume Balagueró / Oyuncular: Freddie Highmore, Astrid Bergès-Frisbey, Sam Riley, Liam Cunningham, Jose Coronado, Luis Tosar, Emilio Gutiérrez Caba, Axel Stein, Daniel Holguín, Famke Janssen, James Giblin, Frank Feys, Fernando Martín, Vicente Gil, Bill Dixon, Reg Wilson, Julius Cotter, Craig Stevenson, Eric Goode, Chen Lu, Hunter Tremayne, Del Mar Richardson, David Chevers, Jacobo Dicenta, Ignacio Duran, Juan Capilla, Tomás del Estal, Julio Vélez, Fernando Moraleda, Pino Montesdeoca, Silvia de Pé, Joaquín Molla, Phillip Rogers, Ramón Robles, Josan Grau, Mario Mayo, Robert Crumpton, Juan Dávila, Simon Cohen, Ferran Terraza, Pepe Carrasco, Juan Pedro Roldán, Josean Guerrero, Ángel López Soto, Javier Garrido García / Süre: 118 dakika

 

"Bu kasanın şifresi şimdiye kadar hiç kimse tarafından çözülemedi…"

Netflix'in Aksiyon Filmler kategorisinde bu hafta gösterime girmesi beklenen The Vault (Way Down) adlı bu suç geriliminde; İspanya, milli futbol takımının tarihi bir Dünya Kupası zaferi elde etmesini izlemek için dururken, çok yetenekli bir soyguncu çetesi dünyanın en güvenli banka kasasını kırmaya çalışır.

Liam Cunningham kasa çalma uzmanıdır, eski bir İspanyol hazinesini tuttuğu söylenen, yasal olarak güvenli bir kasa olan Madrid'deki İspanya Merkez Bankası'nın altın odasına girmeyi planlamaktadır ki bu zamana kadar kimse bu bankayı soyamamıştır.

Üstelik yüzyıldan fazla bir süre önce inşa edilen kasa için ne tür bir mühendislik kullanıldığına dair hiçbir plan yoktur hatta duvarları kırılırsa güvenli odayı sular altında bırakacak bir yer altı nehrini içeren bir güvenlik sistemi vardır ancak bu gizem, mekâna erişmenin sırrını keşfetmek için işe alnın genç mühendis Thomas'a göre bir çocuk oyuncağıdır.

Efsanevi bir hazine on gün boyunca bankanın kasasında duracaktır ve Thomas bu süre zarfında kasanın sırrını keşfedip, bir plan hazırlayıp saldırıya geçmek zorundadır.

Kızıl Gökler

Yönetmen: Peter Thorwarth / Oyuncular: Peri Baumeister, Carl Anton Koch, Alexander Scheer, Kais Setti, Gordon Brown, Dominic Purcell, Graham McTavish, Kai Ivo Baulitz, Roland Møller, Chidi Ajufo, Jan Loukota, Nader Ben-Abdallah, Leonie Brill, Rutger Lysen, Rainer Reiners, Ilona Schulz, Petra Michelle Nérette, David Hürten, Florian Schmidtke, William Young, Adriana Altaras, Valerie Vachkova, Jörg Bundschuh, Holger Hage, Jamie Marshall, Jan Filipenský, Julian Nest, Rebecca Dyson-Smith, Seam Turay, Jacqueline Macaulay, Ralph Gassmann, Matthew Burt, Boris Rek, Martin Savel, Pavel Konvaina, Jirí Basl, Booda, Peter Tabatt, Sinead Phelps, Jim High, Ariana Gansuh, Roman Horák, Eva Sykorova, Alexandra Nam, Marek Jahoda, Sára Pozimková, Martina Bartova, Simona Spencer, Wolfgang Michael, Lasse Myhr, Michael Pitthan, Alena Doláková, Nela Deme, Filip Rosa, Roy McCrerey, Anja Kohl, Denis Lyons, Chris Davis / Süre: 121 dakika

 

"Onu kontrol etmek imkânsız…"

Netflix'in Almanya Yapımı Korku Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime giren Blood Red Sky adlı bu filmde; teröristler okyanus ötesine gece uçuşu yapan bir uçağı kaçırdığında gizemli bir hastalığı olan bir kadın, oğlunu korumak için korkunç sırrını açıklamak zorunda kalır.

Tıbbi sorunları nedeniyle onu iyileştirebilecek bir doktora görünmek için New York'a oğluyla birlikte seyahat eden bir kadın uçağa gitmeden önce bazı aksilikler yaşar.

Küçük oğlu ise o sırada hem kendisinin hem de annesinin sorumluluğunu üstlenmiş gibidir.

Fakat her şey normale dönüp seyahatlerine başladıklarında uçak tam okyanusun üzerindeyken, bir grup terörist uçağın kontrolünü ele geçirir.

Büyük bir tehlike içinde olan kadın, oğlunun hayatını kurtarmak için hayatı boyunca saklamaya çalıştığı karanlık sırrını daha fazla saklayamayınca teröristler hiç hesap etmedikleri bir şeyle yüzleşir.

Lanetli Anlaşma

Yönetmen: Atakan Şatıroğlu / Oyuncular: Alp Taş, Aslı Şimşek, Fırat Kaya, Çisem Yurtseven / Süre: 80 dakika

 

"Herkes sadakatiyle imtihan olur…"

Berkay Berkman'ın aynı adlı kitabından uyarlanan ve sinemalarda bu hafta gösterime giren Lanetli Anlaşma adlı bu film; ruhlarla dolu bir villanın miras kaldığı iki kardeşin burada yaşadıklarını konu ediniyor.

Haluk ve Emin, İzmir'de beraber yaşayan iki kardeştir, babaları onlar küçük yaştayken vefat etmiştir ve akrabaları ile görüşmemektelerdir.

Bir gün büyük amcaları İbrahim'in ölüm haberlerini aldıklarında onlara Ege'nin sükûnet vadeden bir kasabasında yer alan bir villanın miras kaldığını öğrenirler.

Haluk ve Emin, mirası elden çıkarmadan önce kız arkadaşlarıyla birlikte keyifli bir tatil yapmak için buraya giderler.

Kasabalı iki genç kıza gönüllerini kaptıran kardeşler, burada bir kaçamak yaşamak için kız arkadaşlarını apar topar şehre gönderirler.

Ancak ilerleyen süreçte bu yerde beklenmedik durumlarla karşı karşıya kalırlar.

Miss Holokost Survivor

Yönetmen: Eytan İpeker / Süre: 85 dakika

Miss Holokost Survivor.jpg

"Holokost'tan kurtulan kadınlar…"

Dünya prömiyerini, en önemli belgesel festivallerinden Nyon Visions du Réel'de gerçekleştiren ve MUBI'nin heyecan verici temmuz ayı programında sinemaseverlerle 28 Temmuz'da buluşacak olan Miss Holokost Survivor adlı bu film; Yahudi Soykırımı'ndan kurtulan, yaşları 70 ile 80 arasında değişen kadınlar arasında düzenlenen bir güzellik yarışmasına kamerasını çeviriyor.

2011'den bu yana her yıl, Hayfa'da, Nazi soykırımından kurtulan kadınlar arasında bir güzellik yarışması düzenlenmekte.

Seksenine merdiven dayamış yarışmacıların kırmızı halıda yürüyüp kendilerini jüriye beğendirmeye çabaladıkları bu etkinliğin sponsoru, İsrail'deki sağcı hükümetin politikalarını destekleyen uluslararası bir kurum.

Sinemamızın pek çok önemli yapımında kurgucu olarak da karşımıza çıkan Eytan İpeker'in bu çıkış filmi ise, bu sıra dışı organizasyonu gözlemci bir tavırla takip ederken, bir yandan da toplumsal belleğin yıllar içinde zaman aşımına uğrayıp popüler kültüre sirayet ediş şekillerine dair eleştirel bir bakış geliştiriyor.

Para Kamyonu

Yönetmen: Guy Ritchie / Oyuncular: Jason Statham, Holt McCallany, Rocci Williams, Josh Hartnett, Jeffrey Donovan, Scott Eastwood, Andy Garcia, Deobia Oparei, Laz Alonso, Raúl Castillo, Chris Reilly, Eddie Marsan, Niamh Algar, Tadhg Murphy, Alessandro Babalola, Mark Arnold, Gerald Tyler, Alex Ferns, Josh Cowdery, Jason Wong, Rob Delaney, Eli Brown, Kerry Shale, Cameron Jack, Darrell D'Silva, Babs Olusanmokun, Thomas Dominique, Lyne Renée, Rebecca Calder, Matthew Illesley, Phoebe Farnham, Eve Macklin, Fernando Martinez, James Warren, Post Malone, Sam Shoubber, Anthony Elfonzia, Brian Schaeffer, Mark Cotone, Kojo Attah, Cain Aiden, Martin Bratanov, Stevee Davies, Nick Donald, Khalid Ghajji, Leonardo Lacaria, Leon Lee, Luke Lynch, Stephanie Mae, Montana Manning, Anthony Molinari, Christian Sanderson, Mark Shrimpton, Daniel Joseph Woolf / Süre: 119 dakika

 

"Daha gerçekleşmeden başarısız olmaya mahkûm planlar…"

Netflix'in Suç Aksiyonları kategorisinde bu hafta gösterime girmesi beklenen, Guy Ritchie ile Jason Statham'ın yeniden bir araya geldiği Wrath of Man adlı film; çocuğunun katilini bulabilmek için büyük meblağlarda nakit para taşımacılığı yapan bir firmada güvenlik olarak işe başlayan gizemli bir adamın kişisel intikam mücadelesini anlatıyor.

İçinde yüz milyonlarca dolar olan zırhlı bir kamyon her hafta Los Angelas sokaklarında taşımaktan sorumlu olan soğuk ve gizemli bir sürücü olan H'yi takip ediyor.

Plaza

Yönetmen: Anıl Gelberi / Oyuncular: Onur Berk Arslanoğlu, Deniz Altan, Adnan Devran / Süre: 82 dakika

 

"Can sıkıntısının dayanılmaz hafifliği…"

Sinemalarda bu hafta gösterime giren Plaza adlı bu filmde; atanamamış bir öğretmen olan Emre ailesinin yönlendirmesiyle, eğitimini alıp güvenlik görevlisi olur.

Önce bir bankada çalışır fakat banka Emre'den memnun kalmayınca şirket onu yıllardır atıl duran bomboş bir plazada görevlendirir.

Emre İstanbul'da, yirmi yedi katlı, içinde kendisinden başka kimse olmayan bu plazada on iki saat geçirmek zorundadır.

Kimsenin olmadığı bu plazada Emre, kendini hiç beklemediği olayların ve karışık bir aşkın içinde bulacaktır.

Sevgilimden Son Mektup

Yönetmen: Augustine Frizzell / Oyuncular: Shailene Woodley, Felicity Jones, Emma Appleton, Joe Alwyn, Callum Turner, Ben Cross, Vilhelm Blomgren, Ncuti Gatwa, Christian Brassington, Nabhaan Rizwan, Diana Kent, Ann Ogbomo, Alfredo Tavares, Joakim Skarli, Manoj Anand, Louis James, Lee Knight, Jennifer Aries, Juliet Hartley, Eve Harding, Bikramjit Gurm, Emilio Aniba, Matt Mella, Francesca Bailey, Maya Raskin, Lucas Danton, Erin Jones, Ntiarna Xavier Knight, Tiago Martins, Ekran Mustafa, Andrew G. Ogleby, Xander Turian / Süre: 110 dakika

 

"Bazı aşk hikayeleri ikinci bir şansı hak eder…"

Netflix'in Kitaplardan Uyarlanan Romantik Filmler kategorisinde bu hafta gösterime giren The Last Letter From Your Lover adlı, günümüze ve geçmişe ait iki hikâyenin iç içe geçtiği bu filmde; 1965'te yazılmış bir dizi aşk mektubu bulan bir gazeteci, gizli bir ilişkinin ardındaki gizemi çözmek için harekete geçer ve bu sırada kendisi de aşka yelken açar.

Yazdığı bir makale için gazetenin arşivini karıştırıp araştırma yaparken 1965 yılına ait bir dizi gizli aşk mektubu bulan Ellie bunları okumaya başlayınca, mektupların birbirlerini seven bir çift tarafından yazıldığını anlar.

Hikâyenin içine iyice çekilen Ellie, bir süre sonra aşıkların kimliklerini keşfetmeyi ve aşk hikayelerinin nasıl sona erdiğini öğrenmeyi takıntı haline getirir.

Bu mektupların ardındaki yasak aşkın gizemini çözmeye karar veren hırslı gazeteci Ellie, varlıklı bir sanayiciyle evli olan Jennifer Stirling ve onun eşinin haberini yapmakla görevlendirilen finans gazetecisi Anthony O'Hare'in hikâyesine ışık tutarken, azimli ve çekici bir arşivcinin mektupları bulmasına yardım etmesiyle kendisini de bir aşk hikâyesinin içinde bulur.

Tek Çare Aşk

Yönetmen: Steven K. Tsuchida / Oyuncular: Christina Milian, Sinqua Walls, Jay Pharoah, Alexander Hodge, Karen Obilom, Jeryl Prescott, T.J. Power, Tymberlee Hill, Christiani Pitts, Sylvaine Strike, Jeremy Boado, Kayne Lee Harrison / Süre: 101 dakika

 

"Aşk tesadüfleri sever…"

Netflix'in Romantik Komediler kategorisinde 29 Temmuz'da gösterime girmesi beklenen Resort to Love adlı bu filmde; atılan nişan ve dibe vuran bir kariyerin ardından kendini bir adadaki lüks otelde çalışırken bulan bir şarkıcı çok geçmeden eski nişanlısının burada evleneceğini öğrenir.

Bu romantik komedide umut vadeden pop yıldızı Erica, müzik kariyerinin dibe vurmasının ardından gönülsüzce kabul ettiği bir iş için Morityus'ta bir adadaki lüks tatil köyüne gider ve kendini eski nişanlısının düğününde orkestra şarkıcısı olarak bulur.

Erica eski ilişkisini müstakbel gelin Beverly'den gizli tutmaya çalışsa da eski sevgilisi Jason'ı hâlâ unutamadığını fark eder.

Üstelik Jason'ın erkek kardeşi Caleb'ın onların birbirlerine tekrar âşık olmasını engelleme çabaları da işe yaramaz.

Aşk ve aile bağlarını irdeleyen bu sıcak ve eğlenceli romantik öykü şu soruya yanıt arıyor: Erica acaba Beverly'nin düğününde mi şarkı söyleyecek, yoksa kendi düğününde mi?

Uzay Gemisi Dünya

Yönetmen: Matt Wolf / Oyuncular: Kathelin Gray, Marie Harding, William Dempster, John Allen, William S. Burroughs, Mark Nelson, Margret Augustine, Thor Heyerdahl, Tony Burgess, Ed Bass, Jane Poynter, Linda Leigh, Brian Mortenson, Mindy Blake, Abigail Alling, Rue McClanahan, Kathy Dyhr, Larry Winokur, Roy Walford, Barry Serafin, Sally Silverstone, Taber MacCallum, Mark Van Thillo, Bassett Maguire Jr., David Stumpf, Ron Pepe, Patty Weiss, Jane Goodall, Steve Bannon, Shelley Taylor Morgan, Katie Couric, Phil Donahue, Buckminster Fuller, Matt Lauer / Süre: 113 dakika

 

"Gerçek olamayacak kadar tuhaf bir hikâye…"

MUBI'nin heyecan verici temmuz ayı programında sinemaseverlerle 25 Temmuz'da buluşacak olan olan Spaceship Earth adlı bu filmde; 1991 yılında sekiz vizyoner, Biosphere 2 adında Dünya ekosisteminin bir benzerini oluşturur.

Kendi kurdukları bu sistemde iki yıl boyunca karantina altında kalan sekiz kişinin bu deneyi dünya çapında ilgi görür.

Hayatı tehdit eden olaylarla karşılaşırken yaşananları kaydeden ekip, yoğun bir eleştiriye de maruz kalır, hatta eleştirmenler projenin herhangi bir kültten farkı olmadığını düşünmektedir.

Ancak hayalperest ekip için bu çalışma, yeni bir dünyanın potansiyel olarak nasıl tasarlanabileceğine dair bir ders niteliği taşımaktadır.

Flashback

Vakti zamanında kimi festivallerde, kimi sinemalarda kimi de ev videosu ve televizyon ekranlarında seyirciyle buluşan ama şimdi hem çevrim içi platformlarda hem de televizyon kanallarında bu hafta yeniden gösterime girecek olan 2020 ve öncesinde çekilmiş diğer filmleri sizin için derledim.

beIN CONNECT

Türkiye'nin ödemeli televizyon sistemi Digitürk'ün izleyicilerine diledikleri zaman diledikleri içeriklere ulaşma imkânı sağlayan dijital içerik platformu beIN CONNECT'in zengin kütüphanesinde temmuz ayının bu son haftasında öne çıkan filmler şöyle;

Ani Ölüm (Welcome to Sudden Death, 2020)
Köpekler (Straw Dogs, 2011)
Sevgili Hocamız 2 (To Sir, with Love II, 1996)
Şeytan Yoktur (Sheytan vojud nadarad / There Is No Evil, 2020)
xXx 2 (xXx: State of the Union, 2005)

MUBI

Sinemanın her türlü form ve büyüklükteki ekranda izlenmesi gerektiğine inanan ve 10 milyondan fazla sinemaseveri aynı çatı altında buluşturan MUBI'nin dünyanın her yerinden en yeni yönetmenlerden en çok ödül kazananlara uzanan zengin programı yepyeni içeriklerle temmuz ayının bu son haftasında izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Uzman ekiplerin festivalleri tarayarak bulup çıkardıkları birbirinden güzel, heyecanlı ve orijinal filmlerle hazırladıkları; özel kuşakları, yönetmen retrospektifleri, önde gelen film festivallerinden gösterimlerin yer aldığı yapımlar arasında bu hafta öne çıkan filmler şöyle;

Alice ve Belediye Başkanı (Alice et le maire, 2019)
Annemin Şarkısı (2014)
Hazine (Comoara / The Treasure, 2015)
Lucky (2017)

Netflix

190'dan fazla ülkede 208 milyonu aşkın ücretli kullanıcının farklı türlerde ve dillerde diziler, belgeseller ve sinema filmleri izlediği, dünyanın eğlence odaklı lider yayın hizmeti sunan Netflix'in temmuz ayının bu son haftasında kütüphanesine eklediği filmler şöyle;

Angry Birds Filmi 2 (The Angry Birds Movie 2, 2019)
Anna (2019)
Casus (The Operative, 2019)
Elektrik Savaşları (The Current War, 2017)
Fantastik Mantarlar (Fantastic Fungi, 2019)
Saka Kuşu (The Goldfinch, 2019)
San Francisco'daki Son Siyah Adam (The Last Black Man in San Francisco, 2019)
Şampiyona Heyecanı (A Second Chance: Rivals!, 2019)
Zincirsiz (Django Unchained, 2012)

PuhuTV

Doğuş Holding çatısı altında kurulan ve "Sen Nasıl İzlersen" sloganıyla faaliyetlerini sürdüren PuhuTV; bilgisayar, mobil cihazlar ve akıllı televizyonlar üzerinden erişilebilen uygulama yayınlarının yanı sıra film, dizi, çocuk türlerinde yerli ve yabancı içerikler sunmaya devam ediyor.

İnternet üzerinden hizmet veren bir medya sağlayıcısı olan PuhuTV'nin farklı kategorilerde bu hafta öne çıkan filmleri şöyle;

Fırtınalı Bir Gece (Orage, 2015)
Resim Dersi (La Lección de Pintura / A Painting Lesson, 2011)
Sessiz (Jiao you / Stray Dogs, 2013)

Tivibu

Tivibu temmuz ayında, pandemiden dolayı sinemada gösterime girememiş macera, aksiyon ve eğlence dolu en yeni filmleri ekranlara getirmeye devam ediyor.

Ödüllü yönetmen Christopher Nolan imzalı filmler de temmuzda Tivibu'nun içerikleri arasında öne çıkıyor.

Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom'un dijital televizyon platformu Tivibu'nun izleyicisine sunduğu komediden aksiyona, bilimkurgudan festival filmlerine uzanan geniş seçkisinde temmuz ayının bu son haftasında öne çıkan filmler şöyle;

Adanın Gizemi (Paranormal Island, 2014)
Arakçılar (Manbiki kazoku / Shoplifters, 2018)
Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, 2010)
Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, 2011)
Jumanji: Vahşi Orman (Jumanji: Welcome to the Jungle, 2017)
Oh Lucy! (2017)
Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde (Spider-Man: Into the Spider-Verse, 2018)
Ruhlar Evi (We Are Still Here, 2015)
Sislerin İçinde (V tumane / In the Fog, 2012)
Tenet (2020)
Türk İşi Dondurma (2019)
Yıldızlararası (Interstellar, 2014)

TRT 1 & TRT 2

Diziler, belgeseller, çizgi filmler ve özel gösterimlerle dolu yayın kuşağıyla seyircisine ulaşan TRT'nin en çok izlenen kültür sanat kanalları izleyenlerine sinema şöleni yaşatmaya devam ediyor.

Her akşam ödüllü ve prestijli filmleri sinemaseverlerle buluşturan ve birbirinden değerli yapımları ekrana getiren TRT 1 ve TRT 2'nin temmuz ayının bu son haftasında yayın kuşağında öne çıkan filmler şöyle;

Asabiyim Ben (Relatos salvajes / Wild Tales, 2014)
Asla Gözlerini Kaçırma (Werk ohne Autor / Never Look Away, 2018)
Bir Gün Bir Çocuk (2016)
Bozkır (2019)
Davetsiz (2019)
Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption, 1994)
Frekans (Frequency, 2000)
Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible, 1996)
Kırıntılar (2015)
Pandora'nın Kutusu (2008)
Rampage: Büyük Yıkım (Rampage, 2018)
Siyah Kar (Nieve negra / Black Snow, 2017)
Son Şaka (2020)
Süper Kahraman (Supa Modo, 2018)
Tulsa (1949)
Unutulmuş Dizeler (Los Versos del Olvido / Oblivion Verses, 2017)
Vahşiler (Hostiles, 2017)
Vincent'tan Sevgilerle (Loving Vincent, 2017)

Festival ajandası

KüçükÇiftlik Film Kulübü

KüçükÇiftlik Film Kulübü Sunar: Bahçe Sineması, bu yaz sizi sinemanın yıldızlarıyla yemyeşil bahçesinde buluşturacak.

İstanbul'un kalbinde yer alan ve 1975'ten beri şehrin kültür ve eğlence merkezi olmayı sürdüren KüçükÇiftlik Park, URU organizasyonu ile hayata geçireceği KüçükÇiftlik Film Kulübü Sunar: Bahçe Sineması ile yemyeşil huzurlu bahçe ortamında vizyon filmleri ve klasiklerle İstanbullulara farklı bir sinema keyfi yaşatmaya hazırlanıyor.

 

Açılışını 3 Ağustos'ta En İyi Uluslararası Film Oscarı'nın sahibi olan ve Metallica'nın davulcusu Lars Ulrich'in de şiddetle tavsiye ettiği Another Round ile yapacak olan KüçükÇiftlik Film Kulübü Sunar: Bahçe Sineması, her Salı birbirinden güzel filmlerle İstanbulluları yıldızların altında ağırlayacak.

Etkinlik kapsamında film gösteriminin yanı sıra film konseptine uygun DJ performansından mini konserlere, oyuncu ve yönetmen söyleşilerine kadar farklı içerikler de yer alacak.

Yıldızların altında film izleyerek harika bir akşam geçirmek isteyen İstanbullular etkinlik takvimi boyunca aşağıdaki filmleri yıldızların altında seyredebilecek ve film keyfi Eylül ayı boyunca da devam edecek.

Tüm hijyen önlemleri alındı

Pandeminin başından itibaren aldığı koronavirüs tedbirlerini hassasiyetle uygulamaya devam eden KüçükÇiftlik Park, sinema tutkunlarını pandemi şartlarına uygun olarak sınırlı sayıda kapasite ile ağırlayacak.

Online biletleme sisteminin kullanılacağı etkinliklerde misafirlerin ateş ölçümü yapılarak alana alınacak, ortak alanların hijyeni en üst düzeyde sağlanacak.

Bu filmleri kaçırmak istemiyorsanız biletlerinizi şimdiden alın! Biletleri Biletix'te…

KüçükÇiftlik Film Kulübü Sunar: Bahçe Sineması Takvimi

03 Ağustos Another Round
10 Ağustos The Gentlemen
31 Ağustos Rocketman
07 Eylül       Kelebekler
21 Eylül       Caphernaum
28 Eylül       Ahlat Ağacı
05 Ekim       Lux Aeterna

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU