Twitter CEO'su Dorsey'den Bitcoin açıklaması

Teknoloji milyarderi, kripto para camiası hakkında saptamalarda bulundu

44 yaşındaki Jack Dorsey'in Twitter hesabının kişisel bilgiler kısmında "#bitcoin" yazıyor (AFP)

Twitter CEO'su Jack Dorsey, Bitcoin topluluğunun kendisine internetin ilk yıllarını hatırlattığını söyledi.

Dorsey, SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk ve ARK Invest CEO'su Cathie Wood'la Crypto Council for Innovation'ın çarşamba günü düzenlediği The B World adlı konferansa katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kripto para birimine desteğiyle bilinen teknoloji milyarderi, Bitcoin'in bankacılık hizmetlerine erişimi olmayanlara tanıdığı imkanların kendisine ilham verdiğini söyledi. Dorsey sözlerini şöyle sürdürdü:

Ama Bitcoin konusunda bana en çok ilham veren şey, ona yön veren topluluk. Bana internetin ilk dönemlerini hatırlatıyor. Son derece ilkeli, cehennem gibi garip, her zaman gelişiyor… Bir kariyerimin olmasının tek nedeni, Bitcoin'i inşa eden kişilerden çok şey öğrenmem.

Dorsey, Bitcoin'in uzun vadede dünya barışını sağlayacağını umduğunu sözlerine ekledi.

Konferansta söz alan Musk ise mayısta Bitcoin'le araç satışını durduran Tesla'nın, kripto para birimini muhtemelen tekrar kabul edeceğini söyledi.

Musk ayrıca Tesla'nın ve SpaceX'in elindeki Bitcoin'in dışında kendisinin de Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin yatırımı yaptığını açıkladı.

Konferansta yapılan açıklamalar, Bitcoin'i hareketlendirdi ve kripto para biriminin fiyatı tekrar 30 bin doların (255 bin TL) üzerine çıktı. Bitcoin saat 13.20 itibarıyla 31 bin 850 dolardan (yaklaşık 270 bin TL) işlem görüyor.

 

Independent Türkçe, CNBC, Guardian, CoinMarketCap

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU