Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na "Katarlı öğrenciler" eleştirisi: "Danışmanlarım beni yanıltmış, özür diliyoruz" demesi için bir haftadır bekliyoruz

Kurtulmuş konuşmasında, "Kim benim Türkiye'min ileriye gitmesi için 'Bir cümle lafım var.' derse bunu diyen herkesi dinleriz ancak kim Türkiye'nin önünü kesmeye çalışırsa onlara da itibar etmez, kendi yolumuzda yürürüz" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Burdur'un Gölhisar ilçesindeki toplu açılış töreninde konuştu.

Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Katarlı öğrencilerin sınavsız tıp fakültesine gireceği iddiasıyla ilgili bir haberi paylaşmasına tepki gösterdi.

Kurtulmuş şöyle devam etti:

Cuma günü ana muhalefet partisinin genel başkanı, 'Katarlı öğrenciler sınavsız bir şekilde tıp fakültesine giriyor.' diyerek, bir internet sitesinde yayılan yalan haberi alarak onu tüm Türkiye'ye yaydı. Hepiniz gördünüz, duydunuz. Herkes 'Katarlılar tıp fakültesine imtihansız giriyorlarmış.' diye yalanın peşine takılan çok sayıda insan oldu. Ertesi günü üniversite sınavı var. Öğrencilerin hangi zorluklarla sınava hazırlandıklarını hepimiz biliyoruz. Böyle bir ortamda kimin hakkıdır, kimin haddinedir milyonlarca öğrencimizi ve ailesini rencide edecek? 'Siz çalışın, durun bakalım Katarlılar bedava geliyor tıp fakültesine de giriyorlar.' yalanının peşine koşmak. Bunu yaptılar. Hadi böyle bir haberin farkına varmadınız. Buradan bir kere daha sesleniyorum, insanlar yanlış bir bilginin peşinde gidebilir ama bu kadar çok toplumun önünde olan insanlar, Sayın Kılıçdaroğlu, bu kadar mı zor? 'Danışmanlarım beni yanıltmış, böyle bir şey yokmuş, özür diliyorum.' demesi için bir haftadır bekliyoruz. Henüz bir özür dileme olmadı. Olan neydi? Türkiye ile Katar arasındaki askeri iş birliği anlaşması çerçevesinde askeri tıp öğrencileri arasında alışveriştir. Onlarca ülkeyle bu anlaşma imzalanmıştır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Atacak çok adımlarımız var"

Üniversite sınavının ikinci gününde bir internet sitesinde, İstanbul'da ağır silahların taşındığı görüntülerin yayınlandığını dile getiren Kurtulmuş, "Yine birtakım muhalif çevreler peşine takılıp gittiler. Olan şu, bir televizyon dizisiyle ilgili imitasyon, yani sahte silahlar orada televizyon seti çekilmiş bitmiş, oradaki eşyalar taşınırken gelip beyefendiler resmini çekmişler. 'İstanbul'un göbeğinde otomatik silahlar taşınıyor.' Bunun da yalan olduğu 2 saat sonra ortaya çıktı. Ama bu yalanı yayanların millete özür borcu olduğunu hatırlatmak isterim. Kim benim Türkiye'min ileriye gitmesi için 'Bir cümle lafım var.' derse bunu diyen herkesi dinleriz ancak kim Türkiye'nin önünü kesmeye çalışırsa onlara da itibar etmez, biz kendi yolumuzda yürürüz. Çünkü atacak çok adımlarımız var" dedi.

"Gönüllerden düşmemeye çalışacağız"

Kurtulmuş, önceden devlet millet kaynaşmasının sağlanamadığını belirterek şunları kaydetti:

Allah'a çok şükür yıllardır söylediğimiz bir diğer şey de devlet ve millet kaynaşmasıydı. Bugün devletle millet hep beraber. Devlete hizmet etmek, millete hizmet etmektir. Çünkü biz inanıyoruz ki halkın duasını, Hakkın rızasını kazanmayan ziyandadır, zarardadır. Onun için yeniden büyük güçlü Türkiye için yolumuza devam edeceğiz. Gönüllerde yer ettiğiniz zaman insanlar sizi seviyor ve sizinle birlikte oluyor. Çok şükür gönülleri kazanmayı başardığımız için bugünlere geldik. Şimdi gönüllerden düşmemeye çalışacağız. Çünkü gönüllerden düşmemek gönülleri kazanmaktan daha zor bir iştir. Emek ister çok gayret ister.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU