Suudi Arabistan, İran'a ait silahları 56 ülkeden gelen heyete sergiledi

Ele geçirilen askeri teçhizat arasında insansız hava aracı, sürat teknesi ve balistik füzeler bulunuyor

İran menşeli olduğu belirtilen uçaksavar füze ve sürat teknesi / Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan, Yemen’deki Husiler tarafından Suudi Arabistan’a gönderildiği belirtilen füze, insansız hava araçları ve mühimmatı Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havaalanı’nda sergiledi.

Mekke’deki Körfez-Arap ülkeleri acil toplantısı için 56 ülkeden gelen üst düzey temsilciler de Cidde’deki havalimanına indiklerinde sergiyi ziyaret etti.

“Dakikalar İçinde Gerçekler” başlıklı sergide Husiler tarafından kullanılan küçük ve büyük ebatta insansız hava araçları sergilendi. Bunun yanında sürat tekneleri, bombardıman uçak parçaları ve çok miktarda mühimmat da sergide yer aldı.

Suudi yetkililer, ele geçirilen parçaların “İran’ın Husilere açıkça desteğini” ortaya çıkardığını öne sürdü.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA’nın sitesinde yayınlanan fotoğrafların başlığında “Suudi Arabistan’ı hedef alan ve Husiler tarafından kullanılan İran silahları” ifadesi kullanıldı.

56 ülke heyetine sergilenen silahlar daha sonra halkın ziyaretine de açıldı.

SPA’ya göre bugüne kadar Yemen’den Suudi Arabistan’a 225 balistik füze atıldı. Bu füzelerden biri Mekke’yi hedef aldı.
 

 

Mart 2018’de Riyad’a atılan İran menşeli Kıyam-1 balistik füzesi, 2016’da Mekke’yi hedef alan füze, İran insansız hava aracı Ebabil, Rasid, İran menşeli RPG roketatar, tanksavar füze, dürbün, uzaktan çalışan bubi tuzaklı bot sergilenenler arasında yer aldı.

Sergi, Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, Silahlı Kuvvetler, Dışişleri Bakanlığı Medya Merkezi, Yemen’in İmarı ve Kalkınması İdaresi tarafından ortak organize edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU