Kremlin: Azerbaycan'da kurulma potansiyeli olan Türk askeri üssü görüşmelerini yakından takip ediyoruz

Yapılan açıklamada, Türkiye'nin Azerbaycan'da bir askeri üs kurma girişimi nedeniyle Rusya'nın kendi güvenliğini ve çıkarlarını teminat altına almak için adımlar atmasının gerekebileceği kaydedildi

Fotoğraf: AA

Rusya, Türkiye'nin Azerbaycan'da kurma potansiyeli olan askeri üssüyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini açıkladı.

Reuters'ın haberine göre, Kremlin yönetimi, Türkiye'nin bu hamlesi nedeniyle Rusya'nın kendi güvenliğini ve çıkarlarını teminat altına almak için adımlar atmasının gerekebileceğini belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, geçen yıl Azerbaycan ve Ermenistan'ın çatıştığı Güney Kafkasya'daki ortamı istikrarlaştırmak için Rusya'nın NATO üyesi Türkiye ile yakın iletişimde olduğunu ifade etti.

Türkiye ve Azerbaycan bu hafta başında yaptıkları açıklamada askeri alandaki işbirliğini geliştireceklerini duyurmuşlardı.

Karabağ'da yaşanan savaşta kullanılan Türk İHA ve SİHA'ları Azerbaycan'ın zafer kazanmasında etkili olmuştu. Savaş sonrası Azerbaycan ve Ermenistan arasında yapılan anlaşmada ise Rus güçlerinin bölgede barış sağlanması için görev yapması kararlaştırılmıştı.

Türkiye'nin de bölgeye bir barış gücü gönderileceği Türk hükümeti tarafından açıklanmış, Rusya ise anlaşma gereği Dağlık Karabağ'da Rus barış gücü askerleri dışında asker konuşlandırılmayacağını bildirmişti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU