Sancar: Bizimle baş edemeyenler şimdi silahlı katillerini devreye sokmuşlardır

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Yapılmak sitenen bellidir, bir kaos planı bir iç çatışma hesabı devreye sokulmuştur" diye konuştu

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İzmir'de parti çalışanı Deniz Poyraz'ın öldürülmesiyle sonuçlanan saldırının ardından açıklamalarda bulundu.

Saldırıyı "alçakça" olarak niteleyen Sancar "Göz göre gelen bir cinayetti" diye konuştu.

"Yapılmak istenen katliamdır"

Saldırının gerçekleştiği saatlerde 40 kişilik  yönetici grubunun bir toplantı olduğunu ancak acil nedenleren dolayı toplantının ertelendiğini kaydeden Sancar, "Yapılmak istenen bir katliamdır. Biz bu katliam planlarını yakından tanıyoruz" diye konuştu.

Saldırganın silahla ateş açarak tarama yaptığını kim varsa öldürmek üzere ateş açtığını kaydeden Sancar, "Bu katliam aynı zamanda bir provokasyondur. Bunun çok tehlikeli olduğunu herkesin görmesi gerekiyor. Aylardır söylüyoruz, bu iktidar kaostan besleniyor. Tehdit şantajla demoratik muhalefeti susturmaya çalışıyor. HDP'yi her türlü yolu kullanarak susturmaya sindirmeye çalışıyor. Hukukla ve siyaset yoluyla bizimle baş edemeyenler şimdi silahlı katillerini devreye sokmuşlardır. Yapılmak istenen geçmişte örneğini gördüğümüz kanlı oyunların tekrarı gibidir." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan'ın ifadesini hatırlattı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize ziyareti yaşanan saldırıyı "linç girişimi" olarak değerlendiren Sancar, saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bunlar daha iyi günleriniz daha neler olacak neler" dediğini hatırlatarak şöyle devam etti:

Soruyoruz ne demek istediğinizi açıklayın. Her gün herkesi, her kurumu tehdit eden hedef gösteren iktidarın küçük ortağı bu saldırının ardından ne diyor, sözü nedir. İktidarın küçük ortağı da bu saldırıdan sorumludur. İktidar bu cinayetin ya da benzer cinayetlerin ya da katliam girişimlerinin sorumlusudur.

HDP İzmir İl Binası'nın çevresinde sayısız polis olduğunu kaydeden Sancar, "Bu şahıs elinde silahla göstere göstere binamıza giriyor, oradaki yüzlerce polis bunu görmüyor ya da görmezden geliyor" dedi.

"Bir iç çatışma hesabı devreye sokulmuştur"

Sancar şu ifadelerle devam etti:

Saldırının tek hedefinin HDP olmadığını herkesin görmesi ve ifade etmesi gerekiyor. Yapılmak sitenen bellidir, bir kaos planı bir iç çatışma hesabı devreye sokulmuştur. Ama demokraitk siyasette kararlılığımız da en az acımız kadar kesindir.

Muhalefete "ortak tutum" çağrısı

Muhalefete de bir çağrıda bulunan Sancar, "Bizim buradan açık bir çağrımız var; demokrasiden, barıştan ve adaletten yana olan herkes şimdi HDP etrafında kenetlenmelidir, HDP etrafında kenetlenmek demokratik siyaseti savunmaktır, kirli ve kanlı kaos planları peşinde koşanlara ‘dur’ demektir. Her türlü çekingenlik, kaos planlarının sahiplerini cesaretlendirmekten başka bir sonuç doğurmayacaktır. Mecliste bulunan ve bulunmayan bütün siyasi partilerin başkanlarıyla en kısa zamanda bir araya gelelim, bu karanlık oyuna karşı ortak tutumu  gösterelim" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU