Akit yazarı: Bunu da istediler; akrana lolitalık serbest olsun!

"Bugünkü hukuki sistem evliliğine izin vermediği o 15 yaşını doldurmuş kişiye evlenmeden, evli gibi yaşamayı serbest görüyor"

Fotoğraf: YouTube

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, çocuk yaşta evliliklerin yasak olduğu Türkiye için “Bugünkü hukuki sistem 15 yaşını doldurmuş kişiye evli gibi yaşamayı serbest görüyor” iddiasında bulundu.

Karahasanoğlu, bugünkü “Bunu da istediler: Akrana lolitalık serbest olsun!” başlıklı köşe yazısında çocuk yaşta evliliklerle ilgili şu görüşlerini dile getirdi:

Bugünkü Türk Ceza Kanunu, dinimizdeki temel kaidelerden hareketle çıkarılmış bir kanun değil.  Hatta nerede ise.. İnancımızdaki temel kaidelerin zıttına  ve inadına inadına düzenlemeler getirilmiş bile diyebiliriz. Bu açıdan 15-18 yaş aralığındaki kişilerin  evlilikleri ve cinsel ilişkilerinde de.. Evlilik çatısı altında birliktelik kanunda yasak.. 15 yaşındaki kişi, birisi ile evlenmek istediğinde, kanun ona “Hayır evlenemezsin” diyor.. Ama.. 15 yaşındaki kişi, “Ben istediğim birisi ile evlenmeden evli gibi hayat yaşamak istiyorum” dediğinde.. Anne-baba da şikayetçi değil ise.. Bugünkü hukuki sistem.. Evliliğine izin vermediği o 15 yaşını doldurmuş kişiye.. Evlenmeden, evli gibi yaşamayı serbest görüyor.. Bize de “Bugünkü hukuk sitemine göre, en azından belli yaştaki kişiler için,  evli gibi yaşamak serbest, evlenmek suç..” demek düşüyor..

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara 47. Asliye Ceza Mahkemesi’nin  “15-18 yaş aralığındaki küçük, evlenmeden birisi ile rızası dahilinde metres ilişkisi yaşarsa, kendisine tecavüz edilmiş olur. 15-18 yaş aralığındaki küçüğün rızası, rıza değildir. Bu yaştaki küçükle ilişkiye giren, şikayet halinde ceza alır. Bunda Anayasa’ya aykırı bir durum yok” şeklinde bir karar verdiğini söyleyen Karahasanoğlu, özetle şöyle yazdı:

Vay, sen misin 15-18 yaş aralığındaki çocuklara metres hayatını kısıtlayan.. Hemen saldırıya geçtiler.. 2004 yılında AK Parti’ye yanaşarak, Türk Ceza Kanunu’nun yapılmasında sol kafanın zehrini maddelere akıtan, daha sonrasında da hukuk fakültesi dekanlığına getirilen, şimdi ise hâlâ hukuk fakültesinde öğretim üyeliğine devam eden Adem Sözüer bakın nasıl yorumlamış, Anayasa Mahkemesi kararını: “Salt ahlakçı bir karar”.. Vay vay vay.. Rizeli hukukçuya bakın.. “Salt ahlakçı karar” imiş. Ne olacaktı, Sözüer bey.

Ne istiyorsunuz. Kimin, kimle yattığının belli olmadığı kadın programlarındaki, 18’ini doldurmuşların dünyasının, 15 yaşındaki çocuklara da teşmil edilmesini mi istiyorsun? Hani 15 yaşını doldurmuş küçükler, daha çocuk idiler? Düne kadar, onların cinsel ilişkiye rızası diye bir şey olmayacağını söylüyordunuz.. Hatta şimdi bile, “Karşı taraf akranı ise, rıza var sayılır. Karşı taraf akran değilse, rıza yoktur” şaklabanlığını yapmaya devam ediyorsunuz.. Hukukun neresinde böyle bir şaklabanlık yapmanızı öngören bir açık nokta var? Ki, bunu yapabiliyorsunuz..

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU