Akit yazarı: Ayyıldız Hareketi’yle uçuşa hazır mısın Türkiyem!

"Ümit Özdağ, Türkiye siyasetine, toplumuna, ekonomisine, kültür ve diplomasisine nasıl bir katkı verebilir?"

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Kenan Alpay, İYİ Parti’den ihraç edildikten sonra “Ayyıldız Hareketi” isimli bir oluşum kuran Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ’ı eleştirdi.

Alpay, bugünkü “Ayyıldız Hareketi’yle uçuşa hazır mısın Türkiyem!” başlıklı köşe yazısında Özdağ’ın kurduğu oluşum hakkında şu görüşlerini dile getirdi:

28 Şubat askeri darbesinde ASAM (Avrasya Stratejik Araştırma Enstitüsü) Başkanı olarak güya derin ve objektif analizler üreten, Türkiye’nin aydınlık geleceğine dair palavradan projeksiyonlar üreten Ümit Özdağ’ın Ayyıldız Hareketi meğer “milletimizin %90’dan fazlasının oyuna talip”miş. Önce MHP’den ardından İYİ Parti’den birlikte ayrıldığı Adana Milletvekili İsmail Koncuk ile birlikte Anıtkabir’den vizeyi alıp birkaç esnaf ziyareti deruhte ettikten sonra Ayyıldız Hareketi’nin eşgüdüm merkezinde büyük müjdeyi şöyle ilan etmişler: “Ayyıldız Hareketi’nin yol haritası Atatürk çizgisinde partileşme hareketidir.” Söylediklerine göre “Van dâhil Türkiye’nin 81 vilayetinde de iddialı ve güçlü”ymüş Ayyıldız Hareketi. Atatürk’ün düşünce ve eylemlerini merkeze alan Ayyıldız Hareketi bütün vatanseverleri çatısı altında toplanmaya davet ediyor. 2.5 ayda çok ciddi bir mesafe kat eden Ayyıldız Hareketi’nin üç vakte kadar iktidar olması bekleniyormuş. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Acaba genel başkan yardımcılığı ve kurucusu oldukları dâhil hiçbir Ata/Türkçü partide tutunamayan Ümit Özdağ, Türkiye siyasetine, toplumuna, ekonomisine, kültür ve diplomasisine nasıl bir katkı verebilir?” diye soran Alpay, şu ifadeleri kullandı:

En baştan ve net olarak söyleyelim: Muhteris ve hırçın karakteriyle, askeri darbe süreçlerinin yancısı olmaktan ırkçılığa değin bir dizi yüz kızartıcı siyasal faaliyetlerin aktörü olmuş Ümit Özdağ’ın Ayyıldız Hareketi olsa olsa trajikomik bir veda sahnesinden ibaret olacak gibi duruyor. Bir dönem 28 Şubat ikliminin parçası olan Özdağ gibi isimlerin son on yıldır hemen bütünüyle Suriyeli muhacirlere yönelik nefret ve düşmanlık üreten yalan ve iftiralarla örülü kaotik psikolojik harp planlarının başrolünde yer aldığını bu toplum unutur ve affeder mi? Basit ama yıkıcı ve dağıtıcı Kemalist jargon ve sloganlardan öteye hemen hiçbir planı-projesi olmayan Ümit Özdağ’ın başında bulunduğu Ayyıldız Hareketi’nin Emine Ülker Tarhan’ın bir yılı bile tamamlayamadan (2014-2015) iflas bayrağını çeken Anadolu Partisi’nin akıbetiyle benzer bir akıbeti paylaşma ihtimali çok yüksek.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU