HSK, avukatın etek boyuna müdahale eden hakimi görevden aldı

Hakimler ve Savcılar Kurulu, duruşma sırasında avukatın etek boyunun "meslek etiğine ve örflere" aykırı olduğunu tutanak altına aldıran, eteğin fotoğrafını çektirmek isteyen hakim Mehmet Yoylu'yu görevden uzaklaştırdı

Fotoğraf: AA

Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi’nde görülen bir duruşmada avukat Tuğçe Çetin'in etek boyuna müdahale eden hakim Mehmet Yoylu Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından tedbiren görevden uzaklaştırıldı.

İş Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutanağa yansıyan bilgilere göre hakim Mehmet Yoylu, davacı avukatının etek boyunun kısa olduğunu söyledi. Bu durum tutanağa "Bu sırada davacı vekilinin eteğinin diz üstünden yaklaşık 15 santim yukarıda olduğu, bu hali ile avukatlık mevzuatına aykırı olduğu, giyim-kuşam etik kurallarına aykırı olduğu görüldü" sözleriyle girdi. Uzun süren ve hakimin mini eteğin fotoğrafını çektirmek istemesi üzerine tırmanan gerilim avukatın itirazıyla son buldu.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Türkiye Barolar Birliği olaya tepki gösterirken, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu bizzat davaların devam ettiği mahkeme salonuna gidip, etek boyu müdahalesi nedeniyle hakim Yoylu ile tartıştı.

 

Tartışmalar üzerine soruşturma başlatan Hakimler ve Savcılar Kurulu, Yoylu'yu hakkındaki soruşturma sona erene kadar tedbiren görevden uzaklaştırdı. HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, açıklamayı Twitter hesabından yaptı.

"İstanbul  (Anadolu) Adliyesi Hakimi Mehmet Yoylu hakkında yürütülen soruşturma sırasında düzenlenen Müfettiş ön raporu HSK ya ulaşır ulaşmaz olağanüstü toplanan HSK 2. Dairesince değerlendirilmiş, ilgili hakimin tüm davranışları,önceki disiplin işlemine konu eylemleri nazara alınıp bulunduğu hal üzerine göreve devamının yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği kanaatine varılarak 2802 sayılı yasanın 77 maddesi uyarınca, tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar vermiştir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyulur."

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU