TBMM'ye 3 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyası geldi

Gelen dokunulmazlık dosyalarından ikisi HDP, biri ise BDP milletvekiline ait

TBMM'de bekleyen dokunulmazlık dosyası sayısı bin 300'ü geçti. Bin dosyadan fazlası HDP ve DBP'li milletvekillerine ait / Fotoğraf: AA

HDP ve DBP milletvekillerine ait üç dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri, Meclis Başkanlığınca "Gelen Kağıtlar" listesinde yayımlandı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ile DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'e ait dosyalar, Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona havale edildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, geçtiğimiz mart ayında TRT Haber'de katıldığı canlı yayında Meclis'te bin 300'e yakın dokunulmazlık dosyası olduğunu belirterek, "TBMM'de bu kadar çok dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekesinin olması çok vahim bir tablo. Türkiye açısından doğru bir tablo değil" ifadesini kullanmıştı.

TBMM'deki dokunulmazlık dosyalarındandan 915'i HDP'li, 248'i CHP'li, 57'si DBP'li (Demokratik Bölgeler Partisi), 33'ü bağımsız, 14'ü AKP'li (Adalet ve Kalkınma Partisi), 12'si İYİ Parti'li, 9‘u TİP'li (Türkiye İşçi Partisi), 6'sı DP'li (Demokrat Parti), 2'si MHP'li (Milliyetçi Hareket Partisi) ve 1'i Yenilik Partili milletvekillerine ait. 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU