Bakan Muş: Venezuela'dan Türkiye'ye 1 gram dahi peynir ithal edilmemiştir

Muş, 2020 ve 2021 yıllarında Venezuela'dan Türkiye'ye peynir ithal edilmediğini belirtti

Fotoğraf: AA

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in Venezuela üzerinden uyuşturucu sevkiyatı iddiaları üzerine son günlerde kamuoyu gündemine oturan Venezuela ve Türkiye arasındaki peynir ticareti konusuna Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Muş şunları kaydetti:

Venezuela'dan peynir ithalatına dair basında yer alan bazı sorular var.

Kamuoyunu kısa ve net şekilde bilgilendirelim;

2020 yılında Venezuela'dan Türkiye'ye 1 gram dahi peynir ithal edilmemiştir.

2021 yılında ise; bugüne kadar gerçekleşmiş peynir ithalatı bulunmamaktadır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP'li Hakverdi soru önergesi vermişti

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Peker'in iddialarının ardından dün verdiği soru önergesinde Muş'a şu soruları yöneltmişti:

Türkiye, son 5 yılda Venezuela dışında hangi ülkelerden, hangi miktarda süt ürünleri ithal etmiştir? Benzer ürünleri ithal ettiğimiz diğer ülkelerle de aramızda vergi muafiyeti sağlanan bir anlaşma var mıdır?

Venezuela ile süt ürünleri ithalatı yapan firmalar hangileridir? Kamuoyunun gündemine gelen haberler sonrası Venezuela ile ticaret yapan firmalar bakanlığınız tarafından mercek altına alınmış mıdır? Bu konuda daha önce ve şu an İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı ile birlikte koordineli yürüttüğünüz bir soruşturma var mıdır?

Gümrük Anlaşması yapıldıktan sonra Venezuela ile ticari faaliyeti artan firmalar hangileridir? Bu firmaların yönetim kurullarında kamuoyu tarafından tanınan aktif ya da emekli siyasetçi, bürokrat ya da akrabaları bulunmakta mıdır?

Peker ne demişti?

Sedat Peker geçtiğimiz pazar günü yayımladığı videoda Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın uyuşturucu ticareti için Venezuela'ya gittiğini iddia etmişti.

Peker, özetle şunları söylemişti:

Kokain işini anlatayım. Yeni güzergah kurmak için Venezuela'ya kim gitti? Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım. Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün Venezuela'da kaldı.

Binali Bey'in böyle bir şeyin içinde olduğunu düşünmüyorum ancak ilk zamanlar Erkan Yıldırım hakkında çektikleri kasetleri -kumar kasetleri değil başka kasetler rüşvettir vs.- daha sonra bunu bu işe yönlendirdiler bu işin aparatı haline geldiler. Türkiye'ye gelişi gidişi tüm organizasyonun ağları bu şekilde. Neden kokain yakalanamıyor neden kokainleri Erkan Yıldırım'ın direkt gemisiyle ilgili de değil başka gemiler de koordinasyon alıyor. Peki Mehmet Ağar bunun neresinde. Mehmet Ağar da bu senkronizenin tam ortasında. Erkan Yıldırım Süleyman Soylu dostluğuna bakın. Erkan Yıldırım'ın Süleyman Soylu'nun çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın. 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU