WSJ: Vuhan'daki laboratuvardan 3 araştırmacı, salgından önce Kovid-19 belirtileriyle hastaneye başvurdu

ABD istihbarat raporuna göre, salgın dünyaya yayılmadan önce Vuhan'daki laboratuvarda çalışan 3 kişi, hastalık belirtileriyle hastaneye başvurdu. WSJ'ye konuşan bazı yetkililer söz konusu istihbaratın en güçlü istihbaratlardan biri olduğunu kaydetti

Fotoğraf: Unsplash (arşiv)

ABD istihbaratının bir raporunda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasından hemen önce, Çin'deki Vuhan Laboratuvarı'nda çalışan 3 kişinin hastalık belirtileriyle hastaneye başvurduğu bilgisi yer aldı.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin ABD istihbaratının bir raporuna dayandırdığı özel haberi, Kovid-19 salgınının ilk kaynağının Vuhan'daki laboratuvar olabileceğine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Haberde, ABD istihbaratının ilgili raporuna göre, Kasım 2019'da Vuhan Laboratuvarı'nda çalışan 3 araştırmacının virüs ve mevsimsel grip belirtilerine benzer şikayetlerle hastalanıp hastaneye başvurduğu öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazeteye konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bazı yetkililer, söz konusu istihbaratın hala destelenmesi gereken bir güvenilirlik seviyesinde olduğunu dile getirirken, bazıları ise raporun konuyla ilgili en güçlü ve sağlam istihbaratlardan biri olduğuna inandıklarını belirtti.

Ne olmuştu?

Önceki ABD Başkanı Donald Trump, görev süresi boyunca pek çok kez virüsün yayılmasından dolayı Pekin'i suçlamış, ABD istihbaratının geçen yılın sonunda yayımlanan raporunda, Kovid-19'un Vuhan'daki laboratuvardan çıkmış olabileceğine ilişkin bulgulardan bahsedilmişti.

Çin yönetimi söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanlarken, Dünya Sağlık Örgütünden konuyu araştıran bir heyet de virüsün söz konusu laboratuvardan yayıldığı iddialarının gerçekçi olmadığı sonucuna ulaştıklarını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU