Öztrak'tan Soylu'ya "10 bin dolar" tepkisi: Ya o milletvekilini koruyor ya da pay alıyor

Öztrak, Bu konuşmaları yapan bir bakan, o koltukta bir dakika dahi oturamaz. Ya istifa eder, ya da onu oraya atayan irade, onu görevden alır. Bunların hiçbiri olmadı. Çünkü bunların hepsi aynı gemide" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun  Sedat Peker'in kendisine yönelik iddiaları hakkında savcılığa verdiği araştırma talebini eleştiren Öztrak, "İçişleri Bakanının kendisi göstermelik bir suç duyurusunda bulundu. Siz kimi aldatıyorsunuz? Savcılar soruşturmayı kimin eliyle yürütecek? İçişleri Bakanı'na bağlı kolluk kuvvetleriyle. Allah Aşkına. Kuzu kurda emanet edilir mi? Hâkimin davacı, Mübaşirin şahit olduğu bir davada, o mahkemenin verdiği hükme adalet denebilir mi?" ifadelerini kullandı.

Öztrak şunları kaydetti: 

Zamanında sizi destekleyen bir diğer mafya elebaşı şimdi, sosyal medya fenomeni oldu. Tefrika halinde, eski iplikleri pazara çıkarıyor. İçişleri Bakanı, bu iddiaların tam merkezinde. Bu atama Bakan, Milletin Meclisine gelip hesap vermiyor. Ama yandaş gazetecilerle Bir devlet kanalında ekrana çıkıp, müsamere düzenliyor. 'Organize suç örgütleri, Gayrinizami harbin en önemli aparatlarından biridir' diyor. İyi de beyefendi kılıç kendi kınını kesmezken iyiydi. Kılıç kınından sıyrılıp elinizi kesince mi aparat oldu?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hürriyet haber bile yapamıyor"

Sedat Peker'in Hürriyet gazetesine yönelik saldırıya ilişkin iddialarına gazetenin sessiz kalmasını da değinen CHP Sözcüsü, "İşin acısı, bir zamanlar basının amiral gemisi tabir edilen Hürriyet gazetesinin basılmasıyla ilgili. Korkunç itiraflar var. Ama gazete, bunları bugün haber bile yapamıyor. Milletin haber alma hürriyeti boğazlanıyor" ifadelerini kullandı. 

"Bunların hepsi aynı gemide"

Öztrak şöyle devam etti:

İçişleri Bakanı'nın konuşması, devlet krizinin korkunç boyutunu gözler önüne serdi. Bakan televizyon programında bu çete elebaşının bir milletvekilini 10 bin dolar aylıkla maaşa bağladığını söyledi, ama bu milletvekilinin adını açıklamadı. Bu tam bir rezalet. Konuşan bir İçişleri Bakanı. Elinde makamı gereği elde ettiği bilgiler var. Bunu biz değil, kendisi söylüyor. Ama konuyu yargıya taşımıyor. Bu vekili ya koruyor, ya da zamanı gelince istediği gibi kullanmak için dosyasını sümen altında saklıyor. ya da 10 bin dolardan kendisi de payını alıyor. Bu bakan daha önce de milletvekilleriyle ilgili mahrem bilgilere sahip olduğunu söylemiş Ama bunları açıklamamıştı. Ortada bir suç varsa, İçişleri Bakanı'nın görevi suçluyu yakalayıp adalete teslim etmektir. "Bu konuşmaları yapan bir bakan, o koltukta bir dakika dahi oturamaz. Soruşturmanın selameti için ya istifa eder, ya da onu oraya atayan irade, çoktan onu görevden alır. Ama bunların hiçbiri olmadı. Çünkü bunların hepsi aynı gemide.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU