DEVA Partisi'nden Soylu'ya istifa çağrısı: Derhal görevini bırakmak zorundadır

Mustafa Yeneroğlu, Devlet Denetleme Kurulu'nun da bu konuda görevlendirilmesi gerektiğini

Süleyman Soylu, Sedar Peker'in kendisi hakkındaki iddiaları için soruşturma talimatı vermişti / Fotoğraf: AA

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, hakkındaki iddialar nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, görevini bırakması gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeneroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, son günlerde bir suç örgütü liderinin iddialarının kamuoyunun gündeminde olduğunu belirterek, bu kişinin yakın bir geçmişe kadar iktidar ortakları lehine mitingler düzenlediğini öne sürdü.

Kirli bir yapının iç hesaplaşması sebebiyle korkunç iddiaların gündeme getirildiğini ifade eden Yeneroğlu, Sedat Peker'in ortaya attığı iddialar karşısında İçişleri Bakanı Soylu'nun, görevini sürdürmesinin mümkün olmadığını savundu.

Mustafa Yeneroğlu, "Süleyman Soylu derhal görevini bırakmak zorundadır. Anayasa üzerine yemin etmiş, hukukun üstünlüğüne sadık kalacağına yemin etmiş bir İçişleri Bakanı, ülkenin iç huzurunu sağlamakla görevli bir anlayışla bu görevi üstlenmek zorundadır" diye konuştu.

my.jpg
DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi / Fotoğraf: AA

 

İddiaların göz ardı edilemeyeceğini, göz ardı edenlerin de suç ortağı olarak tarihte yerini alacağını iddia eden Yeneroğlu, Devlet Denetleme Kurulu'nun da bu konuda görevlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

İktidarın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılamasında sınıfta kaldığını savunan Yeneroğlu, sadece insanların evlere kapatılması ve iş yerlerinin kapalı tutulmasıyla salgının sonlanmayacağını dile getirdi.

Yeneroğlu, iktidarın hatalarından dolayı vatandaşa yeterli maddi desteğin de sağlanamadığını ifade etti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU