Bulu ve yardımcıları 2020'de başlayan inşaata yeniden "temel attı"

Boğaziçi akademisyenleri sözkonusu inşaatın 2020'de planlandığını, ruhsatının alındığını ve yapımına başlandığını açıkladı

Fotoğraf: boun.edu.tr

Boğaziçi Üniversitesi'nin atanmış rektörü Melih Bulu ile yardımcıları, önceki rektör Mehmed Özkan döneminde yapımına başlanan binanın temel atma töreninde kurdele kesti.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanan Melih Bulu ile yardımcıları Gürkan Kumbaroğlu, Fazıl Önder Sönmez ve Naci İnci'nin önceki gün "temel atma törenine" katıldıkları İnşaat Laboratuvarı Binası'nın yapımına önceki rektör döneminde başlandığı ortaya çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin resmi sitesinde dün (28 Nisan) yayımlanan haberde, temel atma töreninin önceki gün (27 Nisan) yapıldığı yazıldı. Haberde "Türkiye'nin en modern 'İnşaat Laboratuvarı Binası' Boğaziçi'nde Yükseliyor" başlığı kullanıldı. "En büyük ve en modern yapı laboratuvarı" ifadeleriyle tanıtılan yapının, 2021 sonunda tamamlanacağı duyuruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mehmed Özkan döneminde başladı

Bianet'te yer alan habere göre; Boğaziçi akademisyenleri, haberin gerçeği yansıtmadığını, projenin 2020'de planlanmış, ruhsatı alınmış ve yapımına başlanmış bir proje olduğunu aktardı.

Akademisyenler, "Söz konusu inşaat, kampüslerimizdeki deprem güçlendirme çalışmaları kapsamında üniversitemiz İnşaat Mühendisliği öğretim üyelerinin katkılarıyla projelendirilmiş bir inşaattır. Bir önceki rektörümüz Prof. Dr. Mehmed Özkan, Aralık 2020'de düzenlenen üniversitemiz genel kurulunda akademik kadroyu proje hakkında bilgilendirmiştir. 5 Ocak 2021'te gönderdiği veda yazısında da rektörlük dönemi boyunca o güne kadar yapılan projeler arasında bahsi geçen projeden de bahsetmiştir" dedi.

 

 

 

Bianet

DAHA FAZLA HABER OKU