Aydınlık yazarı: AK Partililer bile tatmin olmadı

"Keşke uyarılarımız dinlenseydi. Bugün çok daha kararlı dururduk!"

Fotoğraf: AA

Aydınlık yazarı İsmet Özçelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 1915 olaylarını “soykırım” olarak niteleyen ABD Başkanı Joe Biden’a verdiği yanıtın kendi partisi tarafından dahi tatminle karşılanmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özçelik, bugünkü köşe yazısında “Erdoğan’ın açıklaması burukluk yarattı” dedi ve şunları yazdı:

Ak Partili olmadığı halde, Erdoğan’ın arkasında durmaya hazırlananlar zor durumda kaldı. Açıklama sonrası, çok sayıda Ak Partili ile görüştüm. Aralarında parti kurucuları, MKYK üyeleri, eski milletvekilleri de var. Ak Parti’ye gönül vermiş, tanıdığım yerel önderleri de aradım. Hepsinin morali bozuktu. Yüzleri düşmüştü. Genelde konuşmayı kısa tuttular. Ortaya çıkan sonuç şu: Erdoğan’ın Biden’a yanıtından, Ak Partililer bile tatmin olmadı. Trabzonlu bir Ak Partili, “Keşke tam kapanma hemen başlasaydı” dedi. Halkın tepkisini duymak istemiyordu.

Hükümetin aylardır ekonomi konusundaki eleştirileri dinlemediğini işaret eden Özçelik, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Aylardır ekonomiyi konuşuyoruz. Yapılan hataları eleştiriyoruz. ABD’nin zaafları kullanacağını, Ekonomik krizi “Aşil topuğu” olarak gördüğünü söylüyoruz. Keşke uyarılarımız dinlenseydi. Bugün çok daha kararlı dururduk!

 

Aydınlık, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU