Kovid-19 nedeniyle ölen Hüsnü Bayramoğlu'nun cenazesine binlerce kişi katıldı

Cenaze namazındaki kalabalık tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları, Prens Philip’in cenaze töreni ile Bayramoğlu’nun cenaze törenini karşılaştırdı

Fotoğraf: Twitter

Koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybeden Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Hüsnü Bayramoğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Bayramoğlu'nun oğlu Hıfzı Bayramoğlu ve yakınları, Eyüpsultan Camisi'nde cenaze namazı öncesi taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazına Bayramoğlu'nun yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile sevenleri ve talebeleri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kılınan cenaze namazının ardından dua edip, tezkiye konuşması gerçekleştirdi.

Bayramoğlu'nun tabutu, cami avlusundan binlerce kişinin omzunda cenaze aracına taşındı, bazı vatandaşlar bu sırada teşrik tekbiri getirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da tabuta omuz verdi.

Hüsnü Bayramoğlu'nun cenazesi Bediüzzaman Said Nursi'nin diğer talebelerinin de bulunduğu Eyüpsultan Kabristanına defnedildi.

Vasiyeti okundu

Dr. Mehmet Rıza Derindağ cenaze namazında, Hüsnü Bayramoğlu'nun vasiyetini okudu.

Bayramoğlu'nun vasiyetinde, İslami çalışmalara devam edilmesi vurgulanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve mevcut hükümetin vatan, millet, İslamiyet hizmetlerinde teşvik edilmesi ve desteklenmesi çağrısında bulunuldu.

Vasiyette, anarşi, kargaşa ve kaosa meydan verecek fikirlere karşı müminlerin ikaz ve irşat edilmesi de istendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kalabalık tepki çekti

Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda cenaze sırasında salgın kurallarına uyulması konusunda uyarıda bulunulmuş; “Hüsnü Bayramoğlu Ağabeyimizin cenazesi için devletimizin almış olduğu tedbir kararlarına azami riayet ederek, maske, mesafe ve hijyene dikkat ederek, kargaşa ve kaosa sebebiyet vermeden, izdihama yol açmaktan içtinab edilmesi vazifemizdir” denilmişti.

Buna rağmen cenazede yer yer izdiham yaşandı.

Sosyal medya kullanıcıları, Bayramoğlu’nun cenaze töreni ile Birleşik Krallık Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’in defnedilişini karşılaştırdı.

Philip’nin cenaze törenine Kraliyet ailesi katılmış şapeldeki dini törende  Kovid-19 kısıtlamaları gereği içeri sadece 30 kişi alınmıştı.

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson da yerini bir Kraliyet ailesi üyesine verebilmek için törene katılmamıştı.

Hüsnü Bayramoğlu kimdir?

Safranbolu'da 1935 yılında doğan Hüsnü Bayramoğlu, 7 yaşında Nur Risalelerini yazmaya başladı. Bayramoğlu, 1949'da Bediüzzaman ile tanışırken 1950'de hizmetine girdi.

Bayramoğlu, vefat ettiği döneme kadar Bediüzzaman'ın yanında ve hizmetinde bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU