AK Parti Sözcüsü Çelik: Meclis’e saygımız, milletimize, tarihimize ve demokrasiye saygımızın bir gereğidir

Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde açıklamada bulunuyor

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Meclis’e saygımız, milletimize, tarihimize ve demokrasiye saygımızın bir gereğidir” dedi.

Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emekli amirallerin bildirisine değinen Çelik, “Hemen sahiplenenlerin bunu niye sahiplendiği, eğer içeriği ve zamanlaması değiştirilmişse onlara sorulması gereken bir şeydir. Bize sorulması, akılla izah edilecek bir mesele değildir” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye ziyaretindeki sözlerini değerlendiren Çelik, “Son derece bağnaz, saygısız şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve milletimizi itham etmesi, diplomasi tarihine yakışıksızlık örneği olarak girecektir” diye konuştu.

Çelik şöyle devam etti:

Yunanistan ile müzakere sürecini akıllı bir dille, akıllı bir devlet anlayışıyla ve müzakerenin yöntemlerine karşılıklı saygıya uygun şekilde sürdürmeye hazır olduğumuzu söylüyoruz. İlk defa bir bakanın, ülkesinin egemenliğinden bahsederken ülkesinden değil AB'den bahsettiğini gördük."

Ömer Çelik, sığınmacıların Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından benzin dökülerek yakılmaya çalışıldığını belirterek, “Bir katliama imza atmaya çalışıyor" dedi.

Çelik şunları kaydetti:

Botları batırmak, 3 yılda 80 binden fazla mülteciyi bizim kara sularımıza itmek gibisinden vahşi eylemler gerçekleştirdiler. Uluslararası kurumlar ve Avrupa Birliği maalesef bunun karşısında susuyor. Demokrasi, insan hakları, uluslararası ilişkiler dediğiniz değerleri Akdeniz'in sularına gömdünüz. Onları kurtarın, sonra diğer meseleler hakkında konuşmaya çalışın.

Rusya Ukrayna gerilimi

Çelik, Rusya-Ukrayna gerilimi konusunda ise, “Bu gerilimin Rusya, Ukrayna ve AGİT arasındaki üçlü temas grubu çerçevesinde diplomasi yoluyla çözülmesini istiyoruz" dedi.

“Filistin’in yanındayız”

Sözcü Çelik, "Kuşkusuz Filistin'in yanındayız” diyerek, “Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukukunu korumaya, bununla ilgili gereken tavırları almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU