Kılıçdaroğlu’ndan Ahmet Altan'a geçmiş olsun telefonu

CHP lideri daha önce Ahmet Altan’ın da aralarında olduğu bazı tutukluların ismini andığı için gördüğü tepkiye Voltaire’nin sözü ile karşılık vermişti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cezaevinden tahliye edilen Ahmet Altan'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu / Kolaj: Independent Türkçe

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cezaevinden tahliye edilen Ahmet Altan'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen Ahmet Altan'ı telefonla aradı. Kılıçdaroğlu, Altan'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Ben bilmiyor muyum, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak geçmişte ne yaptı?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2016 yılında yaptığı Adana Mitingi sırasında “Bir grup gazetecinin ismini okuyacağım ve hep beraber “burada” diyelim tamam mı” diyerek kürsüden Cumhuriyet gazetesi yöneticilerinin yanı sıra Nazlı Ilıcak, Ahmet ve Mehmet Altan ile Atilla Taş’ın isimlerini okumuştu.

Özellikle Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde Ahmet Altan’ın yönettiği Taraf gazetesinde yapılan yayınlar ve yazdıkları yazılar nedeniyle CHP çevrelerinde aralarında eski genel başkanlardan Deniz Baykal’ın da olduğu isimler tarafından eleştirilmişti.

Kılıçdaroğlu ise yapılan eleştirilerde partisinin MYK toplantısında Voltaire’nin "Fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi ifade edebilmeniz için canımı bile veririm" sözünü anımsatarak "Ben bilmiyor muyum, o gazeteciler geçmişte ne yaptı? Biz hiçbir gazetecinin yazdıklarından dolayı tutuklanmasını kabul etmeyiz" diyerek yanıt vermişti.

Beşikçi’yi de aradı

Öte yandan Kılıçdaroğlu, eşi emekli öğretmen Leman Beşikçi'yi kaybeden Sosyolog İsmail Beşikçi'yi de telefonla arayarak Leman Beşikçi'ye Allah'tan rahmet, İsmail Beşikçi ve ailesine başsağlığı diledi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU