Hürriyet yazarı: Emekli bin 500 lira bekliyor

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bin lira tutarındaki ikramiyelerin enflasyon oranında arttırılacağı yönündeki açıklaması belirsizliğe yol açtı”

Fotoğraf: AA arşivi.

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere bayram ikramiyesinde enflasyon oranında artış yapılmasına yönelik açıklamanın kafa karışıklığı yarattığını söyledi. Bayer, emeklilerin 2018 yılından itibaren enflasyon artışının hesaba katılarak ikramiyelerin bin 500 lira olmasını talep ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bayer, bugünkü köşe yazısında emeklilerin talepleriyle ilgili olarak şunları yazdı:

Emekli, dul ve yetime 2018 yılından bu yana ödenen bayram ikramiyelerinin enflasyon oranında arttırılacak olması milyonlarca dar gelirli kitle adına olumlu gelişme. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1.000 lira tutarındaki ikramiyelerin enflasyon oranında arttırılacağı yönündeki açıklaması belirsizliğe yol açtı. İlk ödemenin yapıldığı 2018 Haziran ayından bu yana enflasyon kümülatif yüzde 54.19 olarak gerçekleşti. Eğer buna göre artış yapılırsa ikramiyelerin 1.542 lira olması gerekiyor. Emeklinin beklentisi ikramiyelerin en az 1.500 liraya yükseltilmesi. Eğer Mart 2021 dahil son bir yılın enflasyonu olan yüzde 16.19 oranında artış yapılırsa ikramiyeler 1.160-1.170 liraya yükselecek.

Böyle bir karar alınırsa bu zam emeklinin beklentisini karşılamaz. 13 milyonu aşkın emekli, dul ve yetim ile emekli kuruluşları ikramiyelerin en az 1.500 liraya yükseltilmesini ısrarla talep ediyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU