Aydınlık yazarı: 104 emekli amiralin bildirisi ve sonrası

"İçeride her zamankinden çok birliğe ihtiyacımız var. Olayın bu şekilde büyütülmesi, Türkiye üzerine hesap yapanlara yarıyor"

Fotoğraf: Twitter

Vatan Partisi’nin yayın organı Aydınlık gazetesi yazarların İsmet Özçelik, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriyi köşesine taşıdı.

Özçelik, bugünkü köşe yazısında Türkiye’de yaşanan son gelişmeleri hatırlattı ve amiraller için “Elbette, düşüncelerini açıklamaları, Eleştirilerini söylemeleri normal” yorumunu yaptı.

"Zamanlama doğru olmadı"

Özçelik, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

Ama savaş tecrübesi olan, Mavi Vatan mücadelesinde görev almış, FETÖ kumpasları yaşamış; Emekli amirallerimiz, “Fırtınalı dönemini” iyi bilmesi lazım. Yayınladıkları bildirinin, Zamanlaması hiç de doğru olmadı. Nitekim Biden muhalefeti; Hemen bildiriye atladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Montrö Sözleşmesi konusunda bir tehlike olmadığı görüşünü savunan Özçelik, şöyle devam etti:

Montrö konusunda; Koparılan fırtına gerçekçi değil. Meclis Başkanı Şentop, Yanlış anlaşılmayı düzeltti. Yani Montrö konusunda, Tehlike yok. Buna kimse cesaret bile edemez.

Özçelik, yazının devamında şu görüşlerini paylaştı:

Diğer konu da darbe tehlikesi. Türk Ordusu içindeki; Amerikancılar, FETÖ’cüler, Önemli ölçüde temizlendi. Gizli FETÖ’nün temizliği de sürüyor. Darbe olabilmesi için; ABD’nin hakim olması lazım.

Amerikancı ekip ezildi. Dolayısıyla darbe tehlikesi bitti. 70-80 yaşına gelmiş; Emrinde asker olmayan amiraller, Bastonla mı darbe yapacak. Sık sık “darbe”den söz etmek; “Darbe” tehlikesini dillendirmek, Türk Ordusu’na güvensizlik yaratıyor.

Türkiye’de en büyük irtica FETÖ’ydü. FETÖ şu anda can derdine düştü. Örgüt birbirine girdi. Şimdi para çarpmakla meşguller. Münferit olaylara karşı, Daha hassas olunmasını istemek ayrı, Türk Ordusu’nu irtica ile anmak ayrı. Türk Ordusu her yerde, İrticayı besleyen ABD ile savaşırken; Daha dikkatli olunması gerekmez mi?

Tepkilere gelince; Öyle görünüyor ki gece talimat verildi. Uykuda olanlar uyandırıldı. Hepsi telefonun başına geçti. Tweetler atıldı. Bu durum gün içinde de devam etti. Kimi emekli amirallerin, Apoletlerinin sökülmesini, Kimi hemen hapse atılmalarını istedi. İçeride her zamankinden çok, Birliğe ihtiyacımız var. Olayın bu şekilde büyütülmesi, Türkiye üzerine hesap yapanlara yarıyor. Böyle dönemlerde çatlak yaratacak, İçerde birliği bölecek, Davranışlardan kaçınılmalı. Buna en çok da, Geçmişte önemli görevlerde bulunanlar ile hala önemli görevlerde bulunanlar, dikkat etmeli.

 

Aydınlık, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU