Johnny Depp: Eski eşim yüzünü boyayarak morarmış gibi gösterdi

Amber Heard’ün avukatı, Depp’in iddiasını “oyuncunun kariyerini canlandırmak için umutsuz bir girişim” olarak niteledi

Fotoğraf: The Independent

Ünlü aktör Johnny Depp, tazminat davası açtığı eski eşi Amber Heard’ü “yüzünü boyayarak morarmış gibi göstermekle” suçladı. Depp, eski eşinin kendisine karşı fiziksel saldırıda bulunduğunu da iddia etti.

2015’te evlenen Depp ve Heard, iki yıl sonra boşanmıştı. Heard, Washington Post’a Depp’ten şiddet gördüğünü yazmış, bunun üzerine Depp de eski eşine 50 milyon dolarlık (300 milyon TL) tazminat davası açmıştı.

Heard, bu yılın başlarında, Virginia eyaletindeki Fairfax Gezici Mahkemesi’nde verdiği ifadede Depp’in evlilikten önce ve sonra kendisine şiddet uyguladığı iddialarını yineledi.

Yüzündeki morlukları gösteren fotoğrafları mahkemeye sunan Heard, ayrıca eski eşinin gönderdiği kısa mesajları da delil olarak gösterdi.

İddialara yanıt veren Depp ise konuyla ilgili şunları söyledi:

“Heard’ün iddialarını, ilk kez Mayıs 2016’da geçici uzaklaştırma kararı aldırmak için mahkemeye yüzünü boyayarak geldiğinde şiddetle reddettim. Güvenlik kamerası kayıtları eksik. Ben hayatım boyunca hakkımdaki bu iddiaları reddedeceğim. Ben Heard’e ya da başka bir kadına asla şiddet uygulamadım.”

Evlilikteki saldırgan kişinin Amber Heard olduğunu ileri süren ünlü oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suç işleyen oydu; ben kurbandım. Reçeteli amfetamin ve reçetesiz ilaçları alkolle karıştıran Heard, bana karşı sayısız aile içi şiddet eylemi gerçekleştirdi. Çoğu zaman üçüncü kişilerin önünde gerçekleşen bu eylemlerin bazıları, ciddi şekilde yaralanmama neden oldu.”

İddiaları reddeden Heard’ın avukatı Eric George, Johnny Depp’in eski avukat ve yöneticilere açtığı diğer davalara atıfta bulundu.

George, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu davada deliller ortada. Johnny Depp, Amber Heard’ü defalarca dövdü. Depp ve destekçilerinin, oyuncunun kariyerini yeniden canlandırmak için eski avukatları, yöneticileri ve eski eşi gibi kendisine yakın birçok insana dayanağı olmayan davalar açması kimseye inandırıcı gelmiyor.”

The Invisible Man’in yeniden çevriminin kadrosundan çıkarılan Johnny Depp, geçen yıl eski menajerlerine “görevi kötüye kullanma” ve “hileli” faaliyetlerde bulunma iddiasıyla 25 milyon dolarlık (150 milyon TL) tazminat davası açmıştı.

2018’de de, City of Lies filminin lokasyon yöneticisi Johnny Depp’e kendisine yumruk attığı gerekçesiyle suçlamada bulunmuştu.

 

 

Heard’ün avukatı ayrıca, “#TimesUp (Zaman Doldu) hareketi tarafından yapılan önemli çalışmalar, tacizcilerin zarar gören kişileri sarsıntıya uğratmak için kullandığı taktiklere dikkati çekiyor. Halk Depp’in dayanağı olmayan bu kurbanı suçlama komplo teorisiyle manipüle edilemeyecek” dedi.

Çift, boşanmak için 2017 yılında mahkemeye başvurmuştu. Depp’in boşanma için 7 milyon dolar (42 milyon TL) vereceği Heard, parayı hayır kurumlarına bağışlayacağını söylemişti.

İki oyuncu da ilişkilerini kamuoyu önünde tartışmalarını engelleyen gizlilik anlaşmasını imzalamıştı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU