AK Parti’li Dağ: Basın emekçilerine aşılamada öncelik verilmeli

Aşılama konusunda Sağlık Bakanlığı ile görüşme halinde olduklarını aktaran Dağ, "En kısa zamanda basın emekçilerine müjdeli haberi vereceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılama uygulamasında, basın emekçilerine öncelik verilmesi gerektiğini bildirdi.

Dağ, parti genel merkezinde, Anadolu Yayıncıları Derneği Başkanı Sinan Burhan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti. 

Heyetin, yaşadıkları sorunları dile getirdiği kabulde, yerel medyaya sahip çıkacaklarını belirten Dağ, "Yerel medya demokrasinin sigortasıdır. 15 Temmuz'da darbeye karşı durmuştur. Yerli ve millidir. Onlara sahip çıkacağız" dedi.   

Dağ, basın mensuplarının Kovid-19 aşısı olması yönündeki taleplere ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

Muhabirler ve kameramanlar gece gündüz demeden çalışıyor. Sel felaketinde, deprem felaketinde, savaşta ve hastalıkta muhabirler hep sahada çalıştı. Koronavirüs salgını yasaklarında bile çalıştılar. Bu sebeple basın emekçilerine aşılamada öncelik verilmelidir.

Bu konuda Sağlık Bakanlığı ile görüşme halinde olduklarını aktaran Dağ, "En kısa zamanda basın emekçilerine müjdeli haberi vereceğiz" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU