Ahmet Hakan: Hayatın hepimize öğrettiği ilke; suç şahsidir

"Kişisel tarihimde kendimle gurur duyduğum ender konulardan biridir bu"

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Türkiye’de siyasetin çevresinde yaşanan olaylar konusunda her zaman “suçun şahsiliğini” ön planda tutarak tavır aldığını öne sürdü. Hakan, “Kişisel tarihimde kendimle gurur duyduğum ender konulardan biridir bu” dedi.

Hakan bugünkü “Hayatın hepimize öğrettiği ilke: Suç şahsidir” başlıklı köşe yazısında uyuşturucu kullanırken görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan eski AK Parti çalışanı Kürşat Ayvatoğlu hakkında yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hangi olay olursa olsun... Hangi parti söz konusu edilirse edilsin... Hangi siyasi grup işin içine girerse girsin... Ben her zaman ve her durumda... ‘Suçun şahsiliği’ prensibinden zerre kadar ödün vermedim” diye yazan Hakan, şu ifadeleri kullandı:

Ensar olayında böyle davrandım. Milyonlarca dayak yemeyi göze alarak... CHP’de ortaya çıkan taciz ve tecavüz olaylarında... Yine aynı prensibe göre hareket ettim. Che dövmesi yaptırmış bir magandanın şiddeti karşısında... İlk aklıma gelen suçun şahsiliği prensibi oldu. Kokain olayında da... Bu ilkeyi asla göz ardı etmedim. Kişisel tarihimde kendimle gurur duyduğum ender konulardan biridir bu.

Ve sonra şunu fark ettim: Gün geliyor... Her grup, her akım, her parti... “Suçun şahsiliği” prensibinin güvenli kollarına kendisini atmak zorunda kalıyor. Ensar’da unuttukları bu prensibi, taciz tecavüzde akıllarına getiriyorlar. Kokainde unuttukları bu prensibi, Che dövmeli magandada akıllarına getiriyorlar. Yani demem o ki... Kitaplar, makaleler, konferanslar, yazılar öğretemedi suçun şahsiliği ilkesinin anlam ve önemini... Ama hayat öğretti! Belki de işte bu yüzden: Sevdalımızdır hayat!

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU