Lübnan'da soğuktan donarak ölen 2'si çocuk 4 Suriyeli mültecinin cesedine ulaşıldı

Yetkililer, olayın insan kaçakçılığı sırasında gerçekleşmiş olabileceğini ve konuyla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi

Lübnan Bekaa Vadisi'ndeki bir mülteci kampı / Fotoğraf: Reuters

Lübnan'ın kuzeydoğusundaki dağlık bölgede 3 gün önce kaybolan 4 Suriyelinin donarak hayatını kaybettiği açıklandı.

Suriye sınırına yakın Baalbek Hurmul bölgesi Valisi Beşir Hıdır, yaptığı yazılı açıklamada, 3 gün önce kaybolan 2 kadın ile 2 çocuğun cesetlerinin, yoğun aramaları sonucunda, Aynata ve Uyun Erğaş beldeleri arasındaki bir mevkide bulunduğunu kaydetti.

Suriyelilerin soğuktan donarak öldüğünün tespit edildiğini aktaran Hıdır, olayın insan kaçakçılığı sırasında gerçekleşmiş olabileceğini bu nedenle de konuyla ilgili soruşturma açıldığını kaydetti.

Yerel basında ise olayın bir Lübnanlının, söz konusu kişileri Lübnan'dan Suriye'ye yasa dışı yollarla kaçırmaya çalıştığı sırada gerçekleştiği haberleri yer aldı. Basında ayrıca Suriyelilerin kara gömülmüş cesetlerinin fotoğrafları yayımlandı.

Lübnan 24 internet sitesi de emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberde, Suriyelilerin kimlik kartları olmaması nedeniyle yasa dışı yollardan ülkelerine dönmeye karar verdiği, kadınlardan birinin hamile olduğu ve tedavi amacıyla Rakka'ya gitmek istediği bilgisi yer aldı.

Lübnan'da Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğine kayıtlı 1 milyondan fazla Suriyeli mülteci bulunuyor. Hükümet ise bu sayının 1,5 milyon olduğunu ifade ediyor.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU