Fenomen olan "kadın motorcu" 50 yaşındaki bir erkek çıktı

"İnternette ünlü olmak için yaptım"

Motorcu kaskını çıkardığında herkes şaşırıp kaldı (Twitter / @senpai_hato__)

Japonya'da viral olan kadın motorcunun 50 yaşındaki bir adam olduğu ortaya çıktı.

Twitter'da @azusagakuyuki adlı kullanıcı, son dönemde yarış motosikletiyle verdiği pozlarla 20 bini aşkın takipçiye ulaşmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yamaha marka motosikletiyle yaptığı gezilerden fotoğraflar paylaşan kullanıcı sosyal medyada viral olmuştu. Buna rağmen motorcuyla gerçek hayatta karşılaşan kimse yoktu ve kimliği hala gizemini koruyordu.

Ancak 11 Şubat'ta motorcunun paylaştığı bir fotoğraftaki ilginç bir detay sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti.

Motosikletin arkadan çekildiği fotoğraf iyice yakınlaştırıldığında, aracın aynasında fotoğrafı çeken kişinin yansıması görünüyordu.

Yansımada görünen kişi orta yaşlı bir erkekti.

 



Bunun üzerine motorcunun kimliğine dair bir tartışma başladı. Japonya'daki, "Pazartesi Geceyarısı Şovu" (Monday Late Show) adlı magazin programıysa olayın peşini bırakmadı.

Program sunucusu, canlı yayında sürücüyü yolda takip ederek yanına yaklaşıp kaskını çıkarmasını istedi. Sürücünün kaskını çıkarmasıyla programdaki herkes şaşkına döndü.    

Adının Zonggu olduğu öğrenilen motorcu, FaceApp adı verilen fotoğraf düzenleme ve yüz değiştirme programını kullandığını söyledi.
 

EwBfelsVgAYDQuT.jpg
Sosyal medya kullanıcısı, her hafta Twitter'da yeni bir fotoğraf paylaşıyordu (Fotoğraf: Twitter / @azusagakuyuki)


50 yaşındaki adam, "sosyal medyada ünlü olmak için böyle bir şey yaptığını" belirtti.

İronik biçimde Zonggu asıl kimliği ortaya çıkınca çok daha ünlü hale geldi.

Bazıları adamın fotoğraf düzenleme programlarını kullanmadaki başarısını överken, bazıları da sosyal medyada gördükleri hiçbir şeye bir daha güvenmeyeceğini söyledi.


Independent Türkçe, Daily Mail, VICE

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU