Rusya, Washington'daki Büyükelçisi'ni Moskova'ya çağırdı

Rusya’nın adımı Biden’ın Putin ile ilgili açıklamalarından sonra geldi

Fotoğraf: AA

Rusya, ABD Başkanı Joe Biden'ın Vladimir Putin hakkındaki açıklamasından sonra Washington'daki Büyükelçisi'ni Moskova'ya çağırdı.

ABC kanalına açıklamalarda bulunan Biden, ocak ayı sonunda yaptığı bir telefon görüşmesi sırasında Putin'e ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarının kanıtlanması durumunda buna karşılık verilebileceği konusunda uyardığını kaydetmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Putin'le uzun bir görüşme yaptıklarını aktaran Biden, "Seni tanıyorum ve sen de beni tanıyorsun. Bunun gerçekleştiğini tespit edersem, o zaman hazırlıklı ol dedim." ifadelerini kullanmıştı.

Stephanopoulos'un "Yani Vladimir Putin'i tanıyorsunuz. Onun bir katil olduğunu mu düşünüyorsunuz?" sorusuna Biden, "Evet." cevabını verirken, "Bedel ödeyecek, göreceksin" diye konuşmuştu.

Ne olmuştu?

ABD'de yayımlanan bir istihbarat raporu Putin'in 2020 seçimlerinden Donald Trump'ın galibiyetle ayrılması için çalışma yürüttüğüne dair bilgiler yer alıyordu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, söz konusu iddiaları yalanlayarak, "Bu raporun ülkemize yönelik çıkarımlarını kabul etmiyoruz. Rusya, önceki seçimlere de, bu raporda anılan 2020 seçimlerine de müdahale etmedi. Rusya'nın adaylardan herhangi birine karşı yürütülen kampanyalarla bir ilgisi yok. Dolayısıyla bu raporu yanlış buluyoruz, rapor tamamen dayanaksız ve hiçbir kanıt içermiyor" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU