Akşener: Şahsım diplomasisinden 'bir tık' diplomasisine terfi ettik

İYİ Parti lideri, iktidar tarafından Mısır hakkında yapılan açıklamalara tepki gösterdi

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır konusunda kullandığı "İlişkiler en üst düzeyde değil de, bir tık altında devam ediyor" ifadesine tepki gösterdi. İYİ Parti lideri, devlet yönetmenin ciddiyet istediğine vurgu yaparken "Şu devlet insanı ağırlığına bakar mısınız? Şahsım diplomasisinden 'tık' diplomasisine terfi ettik" dedi.

İYİ Parti’nin grup toplantısında Akşener’in konuşmasından önce bir öğrenci, kürsüye çıkarak “Andımız”ı okudu. Akşener de dahil olmak üzere toplantıda bulunan partililer de "Andımız"ı okudu.

Akşener, Danıştay’ın kararının ardından tekrar tartışılmaya başlanan “Andımız” konusunda MHP'ye de yüklenerek şunları söyledi:

Andımız"a el uzatmaya cüret edenlere inat "Ne mutlu Türküm diyene.” Bakanlıklarımız içinde ikisinin başında "milli" kelimesi vardır. İşte o nedenle Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Andımız"la yargı üzerinden mücadeleye girmesi acı olduğu kadar ironiktir.  Danıştay’ın 2018 yılında verdiği “Andımız yeniden okutulmalı” kararının ardından bu kürsüden birçok defa kararı uygulayın çağrısı yaptım. İktidardan da ortaklarından da ses çıkmadı. Danıştay kararına rağmen 3 yıldır ortağına “Andımız”ı okutun diyemeyenler şimdiyse çıkmışlar bu karara isyan ediyormuş gibi yapıyorlar. Allah kimseyi böyle yoldan çıkarmasın. Abdürrahim Karakoç ne güzel söylüyor, 'Bindirmişler bir gemiye/Rotasından haberi yok/Korkuyor Türküm demeye/Atasından haberi yok. Derdi, davası oy için/Seneyi satar, ay için/Herkese çatar, bey için/Ötesinden haberi yok.'

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Tık diplomasisi”

İktidarın son günlerde Mısır ile ilgili verdiği olumlu mesajları değerlendiren İYİ Parti lideri, şunları kaydetti:

Devlet yönetmek ciddiyet, akıl, sağduyu ister. Milletinin çıkarlarını gözeten bir irade ister. Uluslararası ilişkilerde atılacak her adım ince hesaplar, isabetli kararlar ister. O nedenle koca Türkiye Cumhuriyeti’ni paşa gönlüne göre yöneten anlayışın adım atabilmesi bile mümkün değildir. Mısır konusunda bazı açıklama ve girişimler var. Geçen cuma da sayın Erdoğan, cuma sonrası gıybeti seansında konuştu. 'Bir tık altında sürecek' dedi. Dışişleri mensupları nasıl tercüme edecekler, işleri zor. Şu devlet insanı ağırlığına bakar mısınız? Şahsım diplomasisinden 'tık' diplomasisine terfi ettik.


"3 parmak mı göstereceksin?"

Bir tık altında sürecekmiş. Bir tık ne demek Sayın Erdoğan? Sisi'yle sen görüşmeyeceksin, bir tık altında Sayın Çavuşoğlu mu görüşecek? Bir tık altında elçilik açmayacaksınız, maslahatgüzar mı göndereceksiniz? Rabia yapmayacaksınız, bir tık altında 3 parmak mı göstereceksiniz?

“Tarım Bakanı’nı paketle”

Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomik Reform Paketi hakkında da görüşlerini dile getiren Akşener, Berat Albayrak’ın bakanlık görevinden istifa etmesini hatırlattı:

Bugüne kadar açıkladığın en iyi paket, damadını paketlemendi. Dolar anında bir lira düşmüştü. Bu kez de çiftçimize bir kez olsun iyilik yap bu kez de Tarım Bakanı’nı paketle. Şu mübarek ramazan önce milletimizi sevindir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU