Akit yazarı: 20 bin koliyi dağıtamayıp kurtlandıran Ekrem

"Milli Görüş çizgisinden belediye başkanlarının, 25 yıl boyunca bir defa bile yaşatmadıkları skandalları, Ekrem İmamoğlu 1.5 yıllık başkanlığı döneminde, değişik alanlarda, sayısız oranda yaşattı"

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası bir anlaşma ile 20 bin koli yardım aldığını ancak bunları dağıtmakta geciktiğini ifade etti.

Akit yazarı, bugünkü “20 bin koliyi dağıtamayıp kurtlandıran Ekrem!” başlıklı köşe yazısında yardım kolileriyle ilgili olarak şunları yazdı:

Hiç haberimiz yoktu.. Gizliden gizliye, işler kotarılmış.. Almanya’dan yardımlar istenmiş. Haydi, Suriyeliler için istenmesi normal.. Diğer göçmenlere verilmek üzere yardım istenmesi normal.. Ama yardımların % 20’si de, Türklere dağıtılacakmış.. Bunun için, Almanya’dan yardım dilenmiş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu.. Aslında ne numaralar çevirdi, onlar da henüz tam olarak ortaya çıkarılmış değil ama.. Şimdilik ortaya çıkan rezalet, gıda kolilerindeki ürünlerin, kurtlandığı gerçeği.. Biz Almanya ile gıda yardımı alınmak üzere yapılan anlaşmayı 2020 Haziran’ında duymadık.. Yardımların bir kısmının dağıtıldığı iddia ediliyor, bununla ilgili 2020 Temmuz ayında teslim alındığı İBB tarafından kabul edilen paketlerin kimlere, ne miktarda, nasıl verildiği ile ilgili bugüne kadar bir açıklama duymadık..

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İBB’nin kolilerle ilgili basına iddialar sızınca açıklama yapmak zorunda olduğunu söyleyen Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

Der ki, adını Sülün Osman’a çıkarmakta haklı olduğumuza inandığımız Ekrem bey, “20 bin gıda, 2 bin hijyen kolisi, bin 500’er bebek bezi ve maması ile 24 bin 300 adet maskeyi Temmuz – Ağustos aylarında teslim aldık.” Aldınız da, ne yaptınız, Ekrem bey? Hani bunun bilgilendirici açıklaması.. Hani belediyeyi, seçmenlerle birlikte şeffaf olarak yönetecektiniz. Temmuz’un üzerinden 8 ay geçmiş.. Hani, kime açıkladınız bu yardım kolileri ile ilgili ayrıntıları..  Ekrem beyin açıklamasının sonraki bölümü ise tam bir fecaat.. “Alınan bağışların dağıtımında, İBB Bilimsel Danışma Kurulu’nun yönlendirmeleri doğrultusunda; Covid-19 yayılımında ikinci dalganın beklenmesine karar verildi. Koli dağıtımının sokağa çıkma kısıtlamaları geldiğinde oluşabilecek ve daha kritik bir aciliyet arz etmesi öngörülen mağduriyetleri giderecek şekilde olması planlandı.” Bunlar belediye yönetecek öyle mi? Kafaya bakın.

Gıda yardımlarını alıyorlar. Sonra depolara koyuyorlar.  Ne imiş? Suçun sorumluluğunu dağıtmak için, İBB Bilimsel Danışma Kurulu’na topu atmak üzere, “danışma kurulu’nun yönlendirmesi ile, ikinci dalgayı bekledik” diyor.. Birinci dalga sürüyor. Ellerindeki gıdaların bozulma ihtimalini biliyorlar.. Ama, ikinci dalgayı bekliyorlar. Nasıl mantık ama.. Bunlar, 16 milyonluk İstanbul’u yönetecekler. 20 bin koliyi dağıtamıyorlar..

Karahasanoğlu yazısında İBB’yi şöyle eleştirdi:

Milli Görüş çizgisinden belediye başkanlarının, 25 yıl boyunca bir defa bile yaşatmadıkları skandalları, Ekrem İmamoğlu 1.5 yıllık başkanlığı döneminde, değişik alanlarda, sayısız oranda yaşattı.  Yaşatmaya devam ediyor.. Siz söyleyin, haksız mıyım: “20 bin koliyi dağıtamayan adamdan, belediye başkanı olur mu?”

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU