Selvi: HDP kapatılacak mı, dokunulmazlıklar ne olacak?

“Konuştuğum AK Partililer, siyasi tarihe parti kapatan bir parti olarak geçmek istemediklerini ifade ettiler”

Fotoğraf: Reuters

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, MHP’nin sıkça dile getirdiği “HDP’nin kapatılmasının” Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı AK Parti’de gündem olmadığını yazdı.

Selvi, “HDP kapatılacak mı, dokunulmazlıklar ne olacak?” başlıklı köşe yazısında HDP ile ilgili konunun AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında beklenenin aksine gündeme gelmediğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, yazısında özetle şunları söyledi:

MYK toplantısında ele alınmamış ama Meclis’te konuştuğum AK Parti milletvekillerinin gündeminde iki konu vardı. Biri HDP’nin kapatılması konusu, diğeri ise HDP’lilerin dokunulmazlıkların kaldırılması. HDP’nin kapatılmasına sıcak bakılmıyor. Hem AK Parti geçmişte kapatma davası ile muhatap olmuş bir parti olması, hem de ilke olarak parti kapatmanın doğru bulunmaması nedeniyle. HDP’ye gelene kadar HEP’ten başlayarak bu hareketin yedi partisi kapatıldı. Sonuç ne oldu? Bir mağduriyet görüntüsü oluştu. Kurulan her yeni parti daha güçlenerek geldi. Konuştuğum AK Partililer, siyasi tarihe parti kapatan bir parti olarak geçmek istemediklerini ifade ettiler. Türkiye’nin kaderini yargı kararları ile çizmenin doğru olmayacağını vurguladılar. Bunlar ilkeli tavırlar. Bir de işin siyasi sonucu var. AK Parti, HDP ile birlikte en çok Kürt oylarına sahip bir parti. 2023 seçimlerine giderken iki kesim çok etkili olacak.

Selvi ayrıca " Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda bir yol haritası belirlenmiş değil. MHP ve AK Parti’nin kongrelerini tamamlamasından sonra gündeme alınması bekleniyor" dedi.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU