Ibrahimovic'ten LeBron James'e "politika" eleştirisi: O bir fenomen ancak statü sahibi kişilerin siyaset hakkında konuşmalarından hoşlanmıyorum

Milan'ın yıldızı Zlatan Ibrahimovic, LeBron James'i 'politika' eylemlerinden dolayı eleştirerek, "İyi olduğunuz işi yapın" dedi

Zlatan Ibrahimovic - LeBron James / Fotoğraf: Reuters

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Milan'ın İsveçli yıldızı Zlatan Ibrahimovic, Discovery Plus'a verdiği röportajda NBA'de Los Angeles Lakers forması giyen LeBron James'i eleştirirken, Brezilyalı eski futbolcu Ronaldo'ya övgü dizdi.

Brezilyalı Ronaldo'yu "tarihin en iyi oyuncusu" olarak nitelendiren Ibrahimovic, 2002 yılında Brezilya'ya Dünya Kupası zaferinde ilham veren Ronaldo Nazario'nun eşsiz yetenekleriyle maçın önüne geçtiğini ve futbol sanatının rakipsiz ustası olduğunu düşünüyor.

"Ronaldo'yu anlatmama gerek yok" diyen İsveçli futbolcu, şöyle konuştu:

Her zaman söylerim, iki tür oyuncunuz vardır: Oyunu oynayanlar ya da oyunun kendisi olanlar... Benim için Ronaldo oyunun kendisiydi. Onu oynarken izleyen herkes onun gibi oynamak ve onun gibi olmak isterdi. Hareketleri, adım atma şekli... Benim için şüphesiz tarihin en büyük oyuncusu.

LeBron'a eleştiri: İyi olduğunuz işi yapın

Los Angeles Lakers'ın ABD'li yıldız basketbolcusu LeBron James'in yeteneğini takdir eden Ibrahimovic, buna karşın sporcuların politikaya karışmalarının bir "hata" olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

O bir fenomen ancak statü sahibi kişilerin siyaset hakkında konuşmalarından hoşlanmıyorum. Futbol oynuyorum ve en iyi yaptığım iş bu. Politikacı değilim. Eğer öyle olsaydım o zaman siyaset yapardım. Ünlü isimlerin yaptığı hatalardan birisi bu. Benim için belli konulardan kaçınmak ve yaptığının en iyisini yapmak her zaman daha iyidir. Aksi halde bazı şeyleri yanlış yapma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

ABN'nın eski başkanı Donald Trump'a karşı olduğunu her fırsatta dile getiren NBA yıldızı LeBron James, siyahi George Floyd'un bir polis tarafından nefessiz bırakılarak öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı protestolara ve "Black Lives Matter" hareketine ön saflarda destek vermişti.

LeBron James, Afro-Amerikalılara karşı saldırıların arttığı ABD'de 3 Kasım'da gerçekleşen seçimlerde Joe Biden'ı destekleceğini söylemişti.

"Black Lives Matter" eylemleri nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'nde bir süre bazı basketbol maçları oynanmamış ve NBA, Donald Trump tarafından 'siyasi bir örgüt' olmakla suçlanmıştı.

James ayrıca, ABD'deki başkanlık seçimleri için destek verdiği organizasyonla sandık merkezlerinde çalışmak üzere 42 binden fazla gönüllüye öncülük etti.

 

Independent Türkçe, Goal

DAHA FAZLA HABER OKU