Oğuz Çetin'in rekorunu kıran Umut Bulut, Süper Lig tarihine geçti

Yeni Malatyaspor'da forma giyen Umut Bulut, Konyaspor maçıyla Süper Lig kariyerinin 504. maçına çıkarak bir başarıya imza attı

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Süper Lig'de rekor kıran Umut Bulut'a Konyaspor maçı öncesi plaket verdi / Fotoğraf: @YMSkulubu

Türk futbolunun emektar futbolcularından Yeni Malatyasporlu Umut Bulut, Konyaspor maçıyla kariyerinin 504. maça çıkarak Süper Lig tarihinin en çok forma giyen oyuncusu oldu.

Yeni Malatyaspor Kulübü, Oğuz Çetin'in rekorunu geride bırakan tecrübeli oyuncusuna Konyaspor maçı öncesi özel bir plaket verdi.

 

 

Profesyonel futbol kariyerine 2001'de adım atan Umut Bulut, sarı-siyahlı ekibin geçen hafta oynadığı Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasında 503. maçına çıkarak Süper Lig'de en çok forma giyen Oğuz Çetin'in rekorunu egale etmişti.

Süper Lig'de en çok Trabzonspor'da oynadı

Aktif futbol yaşantısı başarılarla dolu olan Bulut, ligde 100 gol barajını geçen futbolcular arasına Trabzonspor formasıyla 2010-11 sezonunda girdi. 

"100'ler Kulübü"nün aktif futbolcusu olan Bulut, MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Galatasaray, Hes Kablo Kayserispor ve Yeni Malatyaspor, yurtdışında ise Fransız ekibi Toulouse forması giydi.

 

Umut Bulut - AA2.jpg
Bulut, 2011-12 sezonunda Toulouse forması giydi / Fotoğraf: AA

 

Kariyerinde en çok Trabzonspor'da oynayan Bulut, bordo-mavili forma ile çıktığı 160 Süper Lig maçında 67 gol kaydetti.

114 kez Galatasaray ile ligde mücadele eden deneyimli golcü, 32 kez fileleri havalandırdı.

Bulut ayrıca, Kayserispor'da 102 maçta 23 gol, Ankaragücü'nde 89 maçta 36 gol kaydetti.

Bu sezon sarı-siyahlı forma ile 19 Süper Lig, 3 kez de Türkiye Kupası'nda sahaya çıkan milli futbolcu, takımına 4 gollük katkı sundu.

Tecrübeli oyuncu ayrıca Fransa'nın Toulouse takımında 32 kez görev almış ve 5 gollük katkı vermişti.

 

Umut Bulut - AA1.jpg
Umut Bulut, Galatasaray formasıyla 2012-13 ve 2014-15 sezonlarında Süper Lig şampiyonluğu elde etti / Fotoğraf: AA

 

Kariyerinin en parlak dönemini Galatasaray'da geçirdi

Umut Bulut, profesyonel kariyeri boyunca 2009-10 sezonunda Türkiye Kupası'nda "Gol Kralı" unvanını elde ederken, toplam 10 kez de şampiyonluk sevinci yaşadı.

Kariyerinin en parlak dönemini Galatasaray'da geçiren deneyimli futbolcu, sarı-kırmızılı forma ile 2 kez Süper Lig ile 3'er kez Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğu kazandı.

Umut Bulut: 'Süper Lig'de böyle bir rekor kıracaksın' deseler aklıma gelmezdi

AA'ya verdiği röportajda futbola her çocuk gibi mahalle aralarında top oynayarak başladığını söyleyen Bulut, babasına sürekli "Beni futbola yazdır" diye ısrar ettiğini, 10 yaşında da Ankara'da Petrol Ofisi formasıyla yeşil sahalara adım attığını anlattı.

"Futbola başladığımda 'Süper Lig'de böyle bir rekor kıracaksın' deseler aklıma gelmezdi" diyen Umut Bulut, Süper Lig'de en çok forma giyen isimlerin başında gelen Oğuz Çetin ile Rıza Çalımbay'ı da tebrik ederek, onlar kadar maç oynamanın gururunu yaşadığını belirtti.

Böyle bir gurur yaşadığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Bulut, şöyle konuştu:

İstikrarlı şekilde bugüne gelmek mutluluk verici. Yeni Malatyaspor formasıyla bu rekora ulaşmak gurur verici bir şey. Hem şehre hem taraftarlara, bu gururu bana güvenenlere ve kendime yaşattığım için mutluyum.

"Şu anda futbolu bırakmak gibi bir düşüncem yok"

Gelecek planlamasıyla ilgili de konuşan deneyimli golcü, "Şu anda futbolu bırakmak gibi bir düşüncem yok. Sezon sonunda hayat neyi gösterir bilemiyorum. Bıraktığımda teknik adam olarak sporun içinde futbola hizmet etmeyi isterim. Futbolun içinde kalmak istiyorum" şeklinde görüş belirtti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU