Beyaz Saray: Biden, Netanyahu’yu yakında arayacak

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden'ın Ortadoğu bölgesinde görüşeceği ilk ismin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olacağını söyledi

Fotoğraf: Reuters

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu yakında arayacağını ifade etti.

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, günlük basın brifinginde konuştu.

Psaki, ABD ile İsrail arasında güçlü bağlara sahip yakın bir ilişki olduğuna işaret ederek, "Size şunu söyleyebilirim, Başkanın bölgeden görüşeceği ilk lider Başbakan Netanyahu olacaktır ve görüşme yakında olacak" değerlendirmesini yaptı.

Psaki, görüşmenin ne zaman olacağına ilişkin ise detay vermekten kaçındı.

Erbil'deki saldırının ardından IKBY'ye destek

Beyaz Saray Sözcüsü, Irak'ın Erbil kentindeki roketli saldırılarla ilgili olarak "öfkeli" olduklarını belirtti ve süreci Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) liderleri ile takip ettiklerini kaydetti.

Psaki, saldırıların sorumlularının yakalanması sürecinde IKBY yetkililerine destek vereceklerini ancak şu aşamada faillerin kimler olduğunu net olarak açıklayacak durumda olmadıklarını ifade etti.

“Suudi Arabistan ile ilişkilerimiz yeniden kalibre edilecek”

Donald Trump döneminde Washington-Riyad hattında Veliaht Prens Muhammed bin Selman üzerinden kurulan ilişkilerin Biden döneminde revize edileceğine ilişkin de açıklama yapan Psaki' "İş başına geldiğimizden bu yana Suudi Arabistan ile ilişkilerimizi yeniden kalibre edeceğimizi söylemiştik" ifadesini kullandı.

Psaki, "Başkanın temasları mevkidaşları ile oluyor ve Suudi Arabistan'daki mevkidaşı Kral Selman'dır. Kesin bir tarih veremem ama uygun zamanda kendisiyle görüşeceğini bekliyorum" yorumunu yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU