Erdoğan: Terörle mücadele harekatını, tehditlerin yoğun olduğu yerlere doğru genişleteceğiz

Gara operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bir daha benzer saldırılara uğramamak için güvenli hale getirdiğimiz yerlerde ne kadar gerekiyorsa o kadar kalacağız" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon il kongresine katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gara bölgesine yapılan operasyon sırasında PKK tarafından rehin tutulan 13 kişinin şehit edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Birkaç gündür yüreğimiz şehitlerimizin acısıyla buruk" dedi.

"Geçmişi çocuk, kadın, yaşlı her kesimden sivil katliamlarıyla dolu, son olarak da silahsız insanları infaz edecek kadar alçalan bir terör örgütüyle mücadele ediyoruz" diyen Erdoğan, "Bu hadise PKK terörüne karşı içeride ve dışarıda samimiyetsiz duruş sergileyen, örgütle ve uzantılarıyla işbirliği halindekilerin gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. PKK'ya PKK, teröre terör diyemeyen, hain tuzakları, çevirdikleri fırıldakları gizlemeye çalışanların foyası ortaya döküldü. Hangi ine girerlerse girsinler, o inlerde bulup geberteceğiz" ifadelerini kullandı.

"Eyy Batı neredesiniz, neden sustunuz?"

"Terör örgütünü destekleyenlerin riyakarlıkları öfkemizi kabartırken, attığımız adımların, izlediğimiz politikaların doğruluğunu da teyit ediyor" diyen Erdoğan, Batı ülkelerinin Türkiye'ye destek vermediğini savundu.

Erdoğan, "Bir başka ülkenin başına gelse, tüm dünyanın ayağa kalkacağı 13 masumun infazı hadisesinde gelen birkaç cılız ses dışında Türkiye'nin yanında kimseyi göremedik. Eyy Batı neredesiniz, neden sustunuz?" diye konuştu. 

Terörle mücadelenin devam edeceğini de vurgulayan Erdoğan şunları kaydetti:

Yaşadığımız acılar, millet olarak bizi birbirimize daha da yakınlaştırıyor. Gara hadisesi, milletimizi ve devletimizi korumak için sınırlarımız ötesinde güvenli bir alan oluşturma düşüncemizi pekiştirdi. Gara düştü, iş bitti. Bir süredir yürüttüğümüz harekatları önümüzdeki dönemde tehditlerin yoğun olduğu yerlere doğru genişleteceğiz. Teröristlerin bize gelmesini beklemeyeceğiz, gidip başlarını ezeceğiz. Teröristlere nefes aldırmayacağız. Bir daha benzer saldırılara uğramamak için güvenli hale getirdiğimiz yerlerde ne kadar gerekiyorsa o kadar kalacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU