Kılıçdaroğlu ve Akşener'den Gara açıklamaları

CHP ve İYİ Parti liderleri, Irak’ın kuzeyinde şehit edilen 13 vatandaş için taziye mesajı yayımladı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Irak’ın Gara bölgesinde 13 Türkiye vatandaşının PKK tarafından katledilmesiyle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Gara bölgesinde hain terör örgütü tarafından kaçırılan ve alçakça şehit edilen masum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!

Videolu mesaj paylaştı

CHP lideri ayrıca sosyal medya hesaplarından bir video paylaştı. 

Kılıçdaroğlu video mesajında şunları söyledi:

Sevgili halkım; terör nereden ve kimden gelirse gelsin, lanet okuyacağız ve mücadele edeceğiz. Mücadele etmek hepimizin ortak görevi. Çok acılar çektik bugün Gara'dan 13 şehidimizin haberi geldi. İçimiz yanıyor. Evlatlarımız, bizim evlatlarımız... Kamu görevlilerimiz, evlatlarımız var. Yüreğimiz, içimiz yanıyor. Bütün bunlara rağmen iktidar sahipleri 'bizden sizden' diye bağırarak konuşuyorlar. Allah aşkına kim bizden kim sizden? İçimiz yanıyor. Evlatlarımız hayatlarını verdi bu güzel ülke için. Derin bir yastayız. Ama birlikte olacağız, birlikte mücadele edeceğiz. Türkiye'yi birlikte aydınlığa çıkaracağız.  

Akşener de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "PKK terör örgütü tarafından Gara'da şehit edilen 13 sivil vatandaşımıza Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akar'ın açıklamaları

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün yaptığı açıklamada  Irak kuzeyi Gara bölgesinde 10 Şubat 2021'de başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatı hakkında bilgi vermişti.

Akar, şu bilgileri aktarmıştı:

Kara operasyonunun başlangıcında 3 kahraman personelimiz şehit olmuş, 3 personelimiz de yaralanmıştır. Harekat boyunca 3’ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 48 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Böylece bilinen toplam 50 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ağırlıklı olarak yerli ve milli mühimmat kullanılan harekatta terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirilmiş ve bölge kontrol altına alınmıştır.

Akar ayrıca “Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştı” bilgisini paylaşmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU