Olimpiyat heyecanı Yıldız Aras’ı yeniden karateye döndürdü

Milli sporcu Yıldız Aras, karatenin 2020 Tokyo Olimpiyatlarında yer alacak olması nedeniyle 41 yaşında tatamiye döndü

Bireysel olarak büyüklerde 2 Dünya, 7 de Avrupa şampiyonluğu bulunan Yıldız Aras karateyi 2010 yılında bırakmış ve Ümit Milli Takımı’nın antrenörlüğünü yapmaya başlamıştı. Karatenin 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yer alacak olması nedeniyle 41 yaşında yeniden tatamiye dönen Yıldız Aras:

‘’Aktif spor hayatıma olimpiyatlar için döndüm. Tek amacım olimpiyatlara gitmek. Oradan da boş dönmek olmaz. Yapılan çalışmanın, yapılan fedakarlığın, gösterilen sabrın karşılığı olması gerektiğini düşünüyorum. Şimdi yeni bir süreçteyim. Fedakarlıklarım, çalışmalarım arttıkça hedeflerim de yükselecek." değerlendirmesini yaptı.

Sporu bıraktıktan sonra milli takımlarda antrenör olarak görev aldığını da dile getiren Yıldız:

"Sporcularla birebir antrenman yaparak devam ediyordum. Olimpiyat sürecine girince camia olarak çok sevindik ve heyecanlandık. Hiç aklımda yokken Milli Takım antrenörlerimizden bu süreçte 'Başka ülkelerden eşli sporcular dönüş yapıyor ve senin kadar performansları yok. Biz sana inanıyoruz. Yapabilirsin. Zor ama olmayacak bir şey değil. Kaybedecek bir şeyin de yok.' telkinleri oldu. Ben de bunu hocalarım, ailem ve yakınlarımla konuşarak deneme kararı aldım’’ dedi.

Aldığı bu kararının ardından Şili'de yapılan olimpiyat eleme maçlarına katılan Aras, "Şili'de 8 yıl aradan sonra ilk maçıma çıktım. İlk 4 maçımı kazandım. Beşinci maçımda, grup finalinde tek bir pozisyon hatamdan maçı verdim. Bir aylık antrenmanla bu maçlara çıkmıştım ve karşılaştığım sporculardan Avrupa ve dünyada derece elde eden isimlerdi." şeklinde konuştu.

Olimpiyat şampiyonu olacağım

Aras, hedefinin sadece 2020 Olimpiyat Oyunları'na katılmak olmadığını, madalya da almak istediğini bildirdi. Hedeflerini çok dile getirmek istemediğini belirten Yıldız Aras, "Hiçbir şey yokken, 8 yıl ara verip birden 41 yaşında 'Olimpiyat şampiyonu olacağım.' demem bazılarına gerçekçi gelmeyebilir. Bu içimde var, çok dile getirmek istemiyorum ama böyle bir şey olmayacağını düşünsem kesinlikle girmem. İlk başta tabii ki süreci güzel atlatıp olimpiyatlara katılmak istiyorum. Ben 'Madalya.' demiyorum, inşallah şampiyonluk olacak." İfadelerini kullandı.


 

DAHA FAZLA HABER OKU