Kurtulmuş tartışılan fotoğraf hakkında konuştu

"Her şeyi politika malzemesi olarak görmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalır. Orada bir hoca olarak bulundum"

Fotoğraf: Twitter / Numan Kurtulmuş

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'ın makam koltuğuna oturmuş halde çekilen fotoğrafıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Üsküdar'da gazeteler ve internet medyasıyla bir araya gelen Kurtulmuş, fotoğraf hakkında şunları söyledi:

Gaziantep'teki 10-15 dakikalık ziyaretten nasıl böyle bir sonuç çıkardılar? Benim bir siyasi, bir de öğretim üyesi kimliğim var. Çok sayıda öğrencim vardır. Rektöre ziyaretim de siyasi bir ziyaret değildir. Bir kelime siyasetten bahsedilmemiştir. Doktora öğrencilerimden biridir. Arif de hocasını makamında karşılayan bir öğrenci olarak hislendi. Bu hoca-talebe ilişkisi içinde bir ziyarettir. Her şeyi politika malzemesi olarak görmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalır. Orada bir hoca olarak bulundum. Bir öğrencinin öyle bir makamda bulunmasından dolayı o odaya gittim. Sayın Rektör de hocasını karşılamanın verdiği sevinçle bize yerini gösterdi.


AK Parti'nin 7. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Gaziantep'te giden Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'ı ziyareti sırasında çekilen fotoğraf tartışma yaratmıştı. Fotoğrafta Prof. Özaydın ayakta beklerken, Kurtulmuş da rektörün koltuğuna otururken görülüyordu. Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt,  "Rektör bey de ayakta dikiliyor. Rektör dediğin böyle olacak. Numan Kurtulmuş, yakışmışsın koltuğa, yaparsa Ak Parti yapar. Durmak yok, yola devam” şeklinde tepki göstermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU