Belediye dairesinde ölü bulunan adamın cenazesini almayı iki ay boyunca unuttu

Yetkililer olayın iletişimsizlikten kaynaklandığını belirtti

Yaşlı adamın naaşının alınmadığı şans eseri ortaya çıktı (Pixabay)

Avusturya'nın başkenti Viyana'da belediyenin cenaze hizmeti sağlayıcıları, vefat eden adamın cesedini almayı iki ay boyunca "unuttu".

Kimliği açıklanmayan 66 yaşındaki adamın yalnız yaşadığı ve bir süredir hasta olduğu belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaşlı adam, kendisine yardımcı olan komşusu tarafından 11 Kasım'da dairesinde ölü bulundu.

Komşu, adamın aile ya da yakın çevresinden herhangi birini tanımadığı için polisi bilgilendirdiğini, sonrasındaysa gerekli işlemlerin yapılarak cenazenin gömüldüğünü düşündüğünü söyledi.

Fakat komşu 27 Ocak'ta kendisine noterden gelen bir yetkilinin adamın vasiyet ve naaşının yerini bulması için yardım istemesi üzerine şaşırıp kaldı.

Şehrin hıfzıssıhha merkezinin başındaki Nikolaus Salzer, yaşananların adamın vefatına ilişkin bilgileri alan ekiple cenaze hizmeti sağlayan yetkililer arasındaki "iletişim sorununundan kaynaklanan can sıkıcı bir durum" olduğunu belirtti.

Salzer, daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirterek olayla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Belediyenin cenaze hizmeti sağlayıcıları henüz naaşın gömülmesi için bir tarih belirlemedi. İlgili birimin sözcüsü Florian Keusch, "Cenaze işlemlerini yapabilmesi için iletişime geçebileceğimiz aile üyeleri olup olmadığını araştırıyoruz" dedi.

Eğer adamın hiçbir yakınına ulaşılamazsa, tören belediye tarafından düzenlenecek.



Independent Türkçe, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU