DEVA kurucusu Oğuzhan Aygören: Bu atamayı kabul etmem mümkün değil

DEVA Partisi yönetimi Aygören’in danışmanlık kararının parti yönetiminin bilgisi dahilinde olmadığını ifade etti

Fotoğraf: Youtube

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'nun danışmanı olarak atanan DEVA Partisi Kurucu Üyesi Oğuzhan Aygören bir açıklama yaptı.

Gerekçelerini sıralayan Aygören, "Bu atamayı kabul etmem mümkün değil" dedi.

DEVA Partisi yönetimden paylaşılan bir mesajda atamaya ilişkin "Parti yönetiminin bilgisi dahilinde değildi. Tasvip ettiğimiz bir durum değil" denilmişti.

Şahin: Görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacak

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Clubhouse'daki bir canlı yayında yaptığı açıklamada, "Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır" ifadesini kullanmıştı.

Şahin,  Aygören'in gıyabında gerçekleşen bir atamayla Rektör Yardımcılığı görevine geldiğini ifade ederek "Oğuzhan Hoca bunu yüksek ihtimalle geri çevirecektir. Biz bu hukuksuzluğa parti olarak ortak olamayız. Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır" şeklinde konuşmuştu.

Babacan, Bulu'nun atanmasına tepki göstermişti

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bulu'nun rektör olarak atanmasına tepki göstermiş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, '#KayyumRektörİstemiyoruz' etiketi altında tepkisini dile getirmişti.

Babacan paylaşımında, "Üniversiteler özerk olmalıdır. Ülkemizin özgür akademiye, özgür bilim insanlarına ve üretken öğrencilere ihtiyacı var. Bu özgürlük ve üretkenlik, kayyum atamalarıyla sağlanamaz. #KayyumRektörİstemiyoruz. Özgür bir akademi istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

DEVA lideri son paylaşımında ise, “Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU